Kabouterpad bij Buitencentrum Almeerderhout

In een echt bos wonen natuurlijk ook echte kabouters…deze zijn alleen niet altijd zo makkelijk te vinden. Kom snel naar het speciale Kabouterpad op landgoed de Kemphaan. Het schijnt dat het er krioelt van de kaboutertjes! Help daarom de boswachters en ga op zoek naar de kabouterfamilie. Volg de sporen en misschien zie je wel kleine voetafdrukken in het zand of sssstt… volgens mij hoor ik ze zingen. Haal je opdrachtenboekje, muts en een knapzak vol lekkers op bij Buitencentrum Almeerderhout en je kunt er meteen op uit om de kabouters te vinden. Bij elke kabouter die je vindt moet je een opdracht maken. Tijdens de wandeling mogen de kabouterspeurders hun knapzakje open maken, want van al dat speurwerk krijg je natuurlijk honger! Is het gelukt om alle opdrachten te maken? Dan krijg je aan het eind een heuse kabouterbutton opgespeld!

Overnachten Natuurcamping de Kemphaan

Natuurcamping de Kemphaan vind je midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van het Stadslandgoed. Deze camping is ideaal voor jonge gezinnen, omdat je zo het bos in loopt en er altijd genoeg activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. De staanplaatsen liggen op een parkachtig veld omringd door bos. Je kunt ook kiezen voor een intieme plaats omringd door bos. Er is een kampvuurplaats. Op het landgoed vind je o.a. een klimbos en stichting Aap. Zwemmen kan in één van de plassen of in het Gooimeer. Naast natuurliefhebbers zullen ook gezinnen met jongere kinderen het hier naar hun zin hebben. Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden, je bent zo in het Horsterwold of de Oostvaardersplassen.

Almere Jungle

Wandelen in Almere Jungle

Rondje jungle doen? Bekijk alle bijzondere planten en dieren in een tropische kas. Neem het geurenpad en bekijk de pijnlijkste plant ter wereld of de grootste water lelie ter wereld. Ondertussen kom je allemaal verschillende soorten dieren tegen.. maar pas op! Misschien loop je wel een dino tegen het lijf.

Dierenvriendjespad

Wil jij op ontdekkingstocht? Kom dan naar de bossen van Almeerderhout en ontdek al spelend wat voor dieren deze spannende bossen allemaal herbergen. Staatsbosbeheer heeft een speciale wandelroute uitgestippeld om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur te kunnen in het bos. Je krijgt daarbij een spel mee met verschillende opdrachten die allemaal zullen leiden tot meer kennis over de dieren en het bos. Met de gekleurde draaischijf kun je elke keer weer een nieuwe opdracht krijgen. Behalve vragen over dieren krijg je ook opdrachten om zelf op zoek te gaan naar takjes voor een vogelnest of te speuren naar kikkers. In ieder geval zullen de imitaties van dieren je om de oren vliegen. Loop als een eend, spring als een kikker en zing als een vogeltje!

Hulpboswachter worden

Zijn jouw kinderen avontuurlijk en stoer? Stuur ze het bos in met de Boswachter Academie van Almeerderhout en ze komen terug als gediplomeerde hulpboswachter! Een doe- en belevingspad voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar. Ontdek samen de wonderen van het bos en help boswachter Bart met al zijn taken. Het bos is namelijk zo groot, dat hij het allemaal niet alleen kan… Tijdens de boswandeling krijgen de kinderen een hulpboswachtershandboek, een jas, een verrekijker en een kompas mee. Deze kunnen worden opgehaald bij Buitencentrum Almeerderhout. Aan de hand van het handboek moeten er verschillende opdrachten worden gemaakt in het bos. Als alle opdrachten zijn voltooid, vindt de uitreiking plaats en krijgen de kinderen het officiële hulpboswachter diploma!

Wandelroutes

De mooiste wandelroutes van Almeerderhout vind je hier. Alles is alvast voor je uitgestippeld, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving. Via de wandelroutes kun je de schatten van het Waterlandsebos, het Cirkelbos of het Kathedralenbos ontdekken. Er liggen in en rond de bossen bijvoorbeeld vijf scheepswrakken die dateren uit de 16e eeuw. Het Kathedralenbos is verder voorzien van twee prachtige kathedralen en tijdens de wandelingen door het Waterlandsebos zul je omringd worden door zingende vogeltjes. Lees verder om te bepalen welke wandelroute het meest geschikt is voor jou!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!