Wandelroutes – van 2 tot 20 kilometer

Heb je zin in een fijne wandeling? We hebben wandelroutes voor jong en oud. Of je nu 2 of 5 kilometer wil lopen, alles kan. Lees hier welke wandelingen er allemaal zijn en waar je ze kan vinden!

Wandelen in Almere Jungle

Verken deze unieke combinatie van zorg, dierenopvang, botanische tuin en dierenpark, allemaal op één locatie. Ontdek een diversiteit aan bijzondere planten en dieren, variërend van alpaca’s tot stokstaartjes en indrukwekkende kaaimannen van wel 2 meter groot. Vergeet niet om op zoek te gaan naar de ondeugende wasberen en kleurrijke toekans! Bij Almere Jungle wordt dagbesteding geboden aan meer dan 150 cliënten die op alle afdelingen meehelpen om het park draaiende te houden. Veel van onze dieren zijn gedumpt of afgestaan en krijgen bij Almere Jungle de liefdevolle zorg die ze verdienen. Maak kennis met onze tempel van Kayaan en onze geliefde mascotte, A-Jay de Tokeh-gekko. Voor de jongere bezoekers is er een speeltuin en een luchttrampoline om lekker te ravotten. Bovendien is Almere Jungle voor 70% overdekt, waardoor het bij elk weertype een fantastisch uitje is. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er tijdens elke vakantieperiode weer nieuwe en spannende evenementen georganiseerd om te beleven.

MTB Trails – op de mountainbike

Zoek je een plek waar je lekker kan fietsen op de mountainbike? Op de Kemphaan hebben we 2 MTB-trails. Één van de trails is een echt klimparcours, en de ander is vanwege de verharde wegen ook in slecht weer goed te rijden.

Zintuigenpad

Heb jij goede voornemens? Of zelfs groene voornemens? Wat dacht je van vaker naar buiten gaan om te wandelen? Dat is niet alleen goed voor je conditie, spieren en botten, het vermindert ook stress. Start vandaag nog!

Fietsroutes – op de stadsfiets

Wil je er lekker met de fiets op uit? Op de Kemphaan hebben we verschillende fietsroutes. Van rustig op de stadsfiets tot uitdagend op de mountainbike! Ben je benieuwd welke routes we allemaal aanbieden? Lees dan snel verder.

Natuurcamping de Kemphaan

Natuurcamping de Kemphaan vind je midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van het Stadslandgoed. Deze camping is ideaal voor jonge gezinnen, omdat je zo het bos in loopt en er altijd genoeg activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. De staanplaatsen liggen op een parkachtig veld omringd door bos. Je kunt ook kiezen voor een intieme plaats omringd door bos. Er is een kampvuurplaats en je kan SUP boards, kano’s of een waterfiets huren. Op het landgoed vind je o.a. een klimbos en stichting Aap. Zwemmen kan in één van de plassen of in het Gooimeer. Naast natuurliefhebbers zullen ook gezinnen met jongere kinderen het hier naar hun zin hebben. Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden, je bent zo in het Horsterwold of de Oostvaardersplassen. Meer info…

Themawandeling met een gids

Er zijn vier verschillende soorten wandelingen: de vollemaanwandeling, de kruidenwandeling, de stiltewandeling of de reguliere wandeling. Welke kies jij?

Hulpboswachter worden

Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spe? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Almeerderhout jouw hulp gebruiken! Doe mee met deze ruige tocht voor stoere jongens en meiden.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!