Overnachting Natuurcamping de Kemphaan

Natuurcamping de Kemphaan vind je midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van het Stadslandgoed. Deze camping is ideaal voor jonge gezinnen, omdat je zo het bos in loopt en er altijd genoeg activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Daarnaast kun je er echt genieten van de natuur, maak je prachtige wandelingen of fietstochten over het landgoed en door de aangrenzende bossen. Of ga iets verder weg op stap en bezoek de natuurgebieden Horsterwold of de Oostvaardersplassen.

Workshop natuurfotografie bij Buitencentrum Almeerderhout

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar en wil je leren fotograferen in de natuur? Kom dan naar Buitencentrum Almeerderhout! Samen met een echte natuurfotograaf ga je de natuur van Almere in. Leer wat van de natuur en fotograferen tegelijk. En maak jij de mooiste foto van de dag? Dan win je ook nog een mooie prijs! Stichting KidzKlix Deze workshop is in samenwerking met Stichting KidzKlix. Samen met Staatsbosbeheer organiseert zij een paar keer per jaar een natuurfotografie workshop. De ambitie van KidzKlix is kinderen met meer focus naar de natuur te laten kijken, om hun zo meer betrokken en verantwoordelijk te laten zijn voor hun leefomgeving. Zo kunnen zij dat later ook doorgeven aan hun kinderen. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Met de beverbus door het Almeerderhout

Ontdek het Almeerderhout vanuit de nieuwe ecokar de Beverbus. De Beverbus volgt elke zaterdag en zondag een hop-on hop-off route; onderweg heb je de gelegenheid om bij drie verschillende halteplaatsen in en uit te stappen en je route zelf lopend te vervolgen. Je kunt ook bij de volgende rit weer instappen om je naar het Buitencentrum Almeerderhout terug te laten brengen. Tijdens de tocht vertelt de gids je alles over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Neem je fototoestel mee, want wie weet kom je onderweg een ree, vos of andere bewoner van deze stadsbossen tegen. De Beverbus – De Beverbus rijdt in principe elke zaterdag en zondag – Start ritten november t/m maart: 12.30, 13.30 en 14.30 uur. In april t/m oktober ook om 15.30 uur – €3,- p.p. Kinderen t/m 8 jaar gratis – Dagkaarten zijn verkrijgbaar bij de chauffeur of in het Buitencentrum – De Beverbus is ook te boeken voor groepen – Om er zeker van te zijn dat de Beverbus rijdt, neem contact op met Buitencentrum Almeerderhout Buitencentrum Almeerderhout Vooraf of na afloop van de rit kun je in het Buitencentrum nog van alles te weten komen over het gebied en de vele andere activiteiten die georganiseerd … Continued

Overnachting Lodgerie

Boek nu een nachtje in de luxe lodgerie Het Groene Geheim! De lodges hebben een mooi uitzicht op de landschapstuin, waar je heerlijk kan ontspannen na een lange dag. Er zijn zeven lodges voor 2, 3 of 4 personen. Deze variëren in grootte, stijl en sfeer. Vijf van de lodges hebben een open keuken waar alle moderne apparatuur aanwezig is om een heerlijke maaltijd te bereiden. In de slaapkamers staan luxe bedden van hoge kwaliteit en er is een apart toilet aanwezig. Daarnaast heeft elke lodge twee overdekte veranda’s waar je kunt dineren en tegelijkertijd genieten van het landschap. Elke ochtend maakt een medewerker van de lodgerie je wakker met een uitgebreide ontbijtservice. Uiteraard wordt er daarbij gebruikgemaakt van de heerlijke streekproducten die Almere ons biedt. Bekijk ook snel de arrangementen voor een overnachting in combinatie met andere activiteiten op de Kemphaan.

Dierenvriendjespad

Wil jij op ontdekkingstocht? Kom dan naar de bossen van Almeerderhout en ontdek al spelend wat voor dieren deze spannende bossen allemaal herbergen. Staatsbosbeheer heeft een speciale wandelroute uitgestippeld om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur te kunnen in het bos. Je krijgt daarbij een spel mee met verschillende opdrachten die allemaal zullen leiden tot meer kennis over de dieren en het bos. Met de gekleurde draaischijf kun je elke keer weer een nieuwe opdracht krijgen. Behalve vragen over dieren krijg je ook opdrachten om zelf op zoek te gaan naar takjes voor een vogelnest of te speuren naar kikkers. In ieder geval zullen de imitaties van dieren je om de oren vliegen. Loop als een eend, spring als een kikker en zing als een vogeltje!

Kabouterpad

In een echt bos wonen natuurlijk ook echte kabouters…deze zijn alleen niet altijd zo makkelijk te vinden. Kom snel naar het speciale Kabouterpad op landgoed de Kemphaan. Het schijnt dat het er krioelt van de kaboutertjes! Help daarom de boswachters en ga op zoek naar de kabouterfamilie. Volg de sporen en misschien zie je wel kleine voetafdrukken in het zand of sssstt… volgens mij hoor ik ze zingen. Haal je opdrachtenboekje, muts en een knapzak vol lekkers op bij Buitencentrum Almeerderhout en je kunt er meteen op uit om de kabouters te vinden. Bij elke kabouter die je vindt moet je een opdracht maken. Tijdens de wandeling mogen de kabouterspeurders hun knapzakje open maken, want van al dat speurwerk krijg je natuurlijk honger! Is het gelukt om alle opdrachten te maken? Dan krijg je aan het eind een heuse kabouterbutton opgespeld!

Hulpboswachter worden

Zijn jouw kinderen avontuurlijk en stoer? Stuur ze het bos in met de Boswachter Academie van Almeerderhout en ze komen terug als gediplomeerde hulpboswachter! Een doe- en belevingspad voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar. Ontdek samen de wonderen van het bos en help boswachter Bart met al zijn taken. Het bos is namelijk zo groot, dat hij het allemaal niet alleen kan… Tijdens de boswandeling krijgen de kinderen een hulpboswachtershandboek, een jas, een verrekijker en een kompas mee. Deze kunnen worden opgehaald bij Buitencentrum Almeerderhout. Aan de hand van het handboek moeten er verschillende opdrachten worden gemaakt in het bos. Als alle opdrachten zijn voltooid, vindt de uitreiking plaats en krijgen de kinderen het officiële hulpboswachter diploma!

Wandelroutes

De mooiste wandelroutes van Almeerderhout vind je hier. Alles is alvast voor je uitgestippeld, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving. Via de wandelroutes kun je de schatten van het Waterlandsebos, het Cirkelbos of het Kathedralenbos ontdekken. Er liggen in en rond de bossen bijvoorbeeld vijf scheepswrakken die dateren uit de 16e eeuw. Het Kathedralenbos is verder voorzien van twee prachtige kathedralen en tijdens de wandelingen door het Waterlandsebos zul je omringd worden door zingende vogeltjes. Lees verder om te bepalen welke wandelroute het meest geschikt is voor jou!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!