Themawandeling met een gids

Er zijn 3 verschillende soorten wandelingen!

De vollemaanwandeling, de stiltewandeling of de reguliere wandeling. Welke kies jij?

Vollemaanwandeling

Maak met de gids van Staatsbosbeheer een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout. Bij aankomst bij Buitencentrum Almeerderhout brandt het kampvuur. Vanaf daar neemt de gids je mee de duisternis in. Langzaam wennen je ogen aan het donker. Hoewel: donker? De volle maan geeft flink wat licht, zelfs als het bewolkt is. Onderweg vertelt de gids je over de maan en de nachtdieren die hier leven, zoals nachtvlinders. Ook in het donker is de natuur nog vol leven! Geniet halverwege de wandeling van een kop chocomelk en marshmallows boven het vuur. Vanaf 12 jaar, € 9,95 p.p.

Klik hier voor meer info, data & tickets!

Stiltewandeling

Maak met de gids van Staatsbosbeheer een ontspannen stiltewandeling door het Almeerderhout. Een wandeling voor wie de natuur bewust wil beleven. Vergeet even de dagelijkse drukte en zet je zintuigen op scherp, want onderweg richt je je aandacht op wat de natuur te bieden heeft. Zingende vogels, de lichtval op een blad, de wind door de boomtoppen, de geur van een bloem. Deze wandeling  is ook geschikt als je wat minder energie hebt, de afstand van de wandeling is niet al te lang. Aansluitend staat een kop koffie of thee voor je klaar. Vanaf 18 jaar, € 10,– p.p.

Klik hier voor meer info, data & tickets!

Normale wandeling

Wandel samen met de gids van Staatsbosbeheer door de bossen van het Almeerderhout. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme en bijzonderheden. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van Stadslandgoed de Kemphaan en de omliggende bossen, en natuurlijk over de dieren die hier leven zoals ree, vos, ijsvogel en verschillende soorten roofvogels. Ook de bever heeft hier zijn plek: je zult dit schuwe dier niet gauw zien, maar op de route kom je wel langs zijn burcht. Bij terugkomst staat een kop soep met brood voor je klaar in het restaurant van het buitencentrum. Vanaf 7 jaar, tot € 10,– p.p.

Klik hier voor meer info, data & tickets!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!