Klimbos Fun Forest

Openingstijden: Bekijk de openingstijden op funforest.nl/openingstijden

Contactgegevens: almere@funforest.nl

Tarieven: Voor de prijzen van het klimbos kijk je op funforest.nl/tarieven

Fun Forest Almere is het enige klimbos van Flevoland, met de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. Een dagje uit bij het klimbos is een leuk, actief en avontuurlijk dagje weg.

De acht klimparcoursen hebben allemaal een verschillende hoogte en moeilijkheidsgraad. Zo is er voor iedereen een andere uitdaging. Het klimbos is dan ook het ideale uitje voor een kinderfeestje, familiedagje, schoolreisje, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

Klimparcoursen

Wanneer je een actief uitje in Almere beleeft, duurt dit meestal 3 uur. Heb je een klimbos mini ticket, dan mag je 2 uur klimmen. Fun Forest Almere is hèt zipline park van Nederland en een van de leukste uitjes in Almere. De routes in dit grootste klimpark van Nederland lopen op in moeilijkheidsgraad. Begin je in de easy parcoursen, dan klim je op 2,5 meter hoogte en kom je vooral bruggetjes en netten tegen. Durf jij het aan om ons extreme parcours te klimmen? Dan mag je je klaarmaken voor een route op bijna 15 meter hoogte met een bungee jump en een vrije sprong!

Naast de receptie liggen onze easy parcoursen, twee routes die speciaal zijn gemaakt voor onze kleinste apen. Vanaf 110 cm mag je deze route in, waar je twee uur in mag klimmen. De eerste route begint op 2,5 meter hoogte. In het tweede parcours ga je tot wel 5 meter hoog! Ouders lopen makkelijk met de kinderen mee onder de routes door. Het is ook een goed beginpunt voor klimmers die nog een beetje last hebben van hoogtevrees.

Vanaf 130 cm mag je ook in alle medium parcoursen klimmen. Bovenin de boom lijkt het dan net apenkooien, maar dan buiten! Als een echte Natuurninja klim je wel 3 uur lang over netten, bruggen, balken en ziplines naar de overkant. Wanneer er een volwassene mee klimt, mogen kinderen tot 12 jaar ook de hard parcoursen ontdekken.

Ook voor volwassenen en jongeren is er een boel te beleven in ons klimbos. In de hard parcoursen kom je een hoop uitdagende elementen tegen, zoals een zipline van wel 160 meter. Aan het einde wacht er zelfs een vrije sprong! Sinds 2021 hebben wij er een extreme parcours bij, in dit unieke parcours kom je allemaal bijzondere elementen tegen, zoals een wenteltrap om een boom heen en maak je aan het einde een zweefsprong naar beneden! Met zo veel unieke klimonderdelen is dit klimbos een van de leukste uitjes in Almere.

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Gezellig klimmen met het gezin

Fun Forest Almere is een ideaal uitje voor het hele gezin. De routes in dit grootste klimpark van Nederland lopen op in moeilijkheidsgraad. Begin je in de easy parcoursen, dan klim je op 2,5 meter hoogte en kom je vooral bruggetjes en netten tegen. Durf jij het aan om ons extreme parcours te klimmen? Dan mag je je klaarmaken voor een route op bijna 15 meter hoogte met een bungee jump en een vrije sprong!

Kinderfeestjes

Bij de receptie haal je een helm en gordel op. Na een kliminstructie van ongeveer een kwartier mogen jullie de boom in. Op Stadslandgoed de Kemphaan ga jij met je vriendjes al klimmend op zoek naar bananen. Heb je alle bananen gevonden? Dan kunnen jullie de schatkist openen. In deze schatkist vinden jullie een wel heel lekkere verrassing, dat is pas feest! De feestbeesten mogen helemaal zelf klimmen, ouders hoeven dus niet mee. We verwachten wel dat zij een actieve rol spelen in het begeleiden van de groep tijdens het klimmen. Lees verder…

Schoolreisjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes

Op zoek naar een actief schoolreisje of bedrijfsuitje? Ook dat kan in het klimbos! Je kunt 3 uur lang klimmen op de verschillende parcoursen in het bos. Naast het klimmen heeft Fun Forest ook verschillende teambuildingactiviteiten. Speciaal afgestemd op jouw doelen, voor zowel kinderen als volwassenen. Na of voor de activiteiten kunt u heerlijk genieten van een lunch, diner, BBQ of borrel, verzorgd door Restaurant Buitengewoon Lekker of Familie- & Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan.

Beleef Fun Forest Almere

Wil je zien wat je allemaal te wachten staat bij een dagje klimmen? Bekijk het filmpje en boek direct jouw actieve dag! Bekijk ook de arrangementen voor kinderfeestjes, schoolreisjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten.

Adres

Kemphaanlaan 4
1358 AD Almere

Openingstijden

 

Volg Klimbos Fun Forest

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!