Natuurcamping Kemphaan

Natuurcamping de Kemphaan vind je midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van het Stadslandgoed. Deze camping is ideaal voor jonge gezinnen, omdat je zo het bos in loopt en er altijd genoeg activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud.

Daarnaast kun je er echt genieten van de natuur, maak je prachtige wandelingen of fietstochten over het landgoed en door de aangrenzende bossen. Of ga iets verder weg op stap en bezoek de natuurgebieden Horsterwold of de Oostvaardersplassen.

Kindvriendelijke camping

De Kemphaan is uiterst geschikt voor kinderen. Op het kampeerterrein hebben jouw kinderen of kleinkinderen daarom binnen mum van tijd vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Zij kunnen zich eindeloos vermaken op de camping zelf of in de aangrenzende bossen. Ondertussen kun jij heerlijk genieten voor je eigen tent of caravan. Ook de verschillende activiteiten van de Kemphaan en partners zijn op loopafstand en daarmee ideaal voor kinderen. Breng je kinderen bijvoorbeeld naar de Aapeilanden of maak samen verschillende doe-wandelingen, zoals het Dierenvriendjespad.

Faciliteiten

Natuurcamping de Kemphaan is open vanaf begin april tot en met eind oktober. Je kunt hier terecht met tenten, caravans, campers en vouwwagens. Je vindt er verschillende faciliteiten, zoals een warme douche, een chemisch toilet en stroom op verschillende kampeerplaatsen. Daarnaast is er een speelveldje om een balletje te trappen of andere spellen te spelen. Ook voor je hond is een ideaal terrein, want hij of zij mag gewoon mee naar Natuurcamping de Kemphaan! Er zijn 5 kampeerplaatsen waar je je hond(en) mee mag nemen en aan uitlaatroutes geen gebrek. Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op de website.

Per zaterdag 31 oktober 2017 is het kampeerseizoen afgesloten. Vanaf maart 2018 is de camping weer geopend.

Fietsverhuur

Wil je graag de prachtige omgeving van Stadslandgoed de Kemphaan ontdekken? Wij bieden jou de mogelijkheid tot het huren van fietsen. Tevens zijn er verschillende fietsroutes en kaarten bij de receptie verkrijgbaar. Of kijk op de website van VVV Almere voor de mooiste en meest bijzondere plekjes van Almere. Per stadsdeel is er een speciale route samengesteld met bezienswaardigheden en hotspots. Met 42 kilometer kustlijn, vele bossen en omvangrijke natuur én 440 kilometer vrije fietspaden is Almere een schitterende fietsstad. En niet alleen de stad zelf. Open fietskaart Flevoland om meer fascinerende routes en belevenissen te ontdekken in provincie Flevoland!

Verblijf je op de Natuurcamping? Bestel jouw fiets(en) dan online tijdens het maken van een reservering. Vergeten een fiets te reserveren? Bestel deze dan alsnog bij de receptie. Fietsen worden hier per dag verhuurd op basis van beschikbaarheid.

Ook als je niet op Natuurcamping de Kemphaan verblijft, kun je bij ons terecht voor het huren van een fiets! Reserveer via info@camping-almere.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Het standaard assortiment bestaat uit de ‘stadsfiets’; een Gazelle Ambiance met 7 versnellingen en handremmen. Ook zijn er kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar. Of ga op pad met de 4-persoons familieskelter! Restaurant Kip & Ei Dubbel-Op zorgt voor de goed gevulde picknickmand! (uitsluitend op basis van reservering)

Groepsaanvraag? Familie uitje? Ook de grote(re) aanvragen behoren tot de mogelijkheden. Van sportief tot comfortabel; stap op de step of cross door het bos met mountainbikes! Ook elektrische fietsen, tandems en Segways behoren tot de opties. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Wandel- en Fietsroutes

Door de Stadsbossen van Almere lopen verschillende wandelroutes, van 2 tot wel 5 kilometer. Wandel het Zintuigenpad en ruik, voel, proef en zie de natuur of loop het Natte pad door het Cirkelbos langs de Gooimeerbeek. Ook heb je hier verschillende doe-routes speciaal voor de kinderen. Loop het Kabouterpad met je kinderen of kleinkinderen als een echte kabouter met een puntmuts en rode wangen. En haal natuurlijk de knapzak met iets lekkers op bij Buitencentrum Almeerderhout.

Aapeilanden

Stichting AAP heeft op Stadslandgoed de Kemphaan een opvangcentrum voor apen en andere exotische zoogdieren. Deze zijn illegaal verhandeld, als zoogdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. Je vindt hier onder andere mantelbavianen, groene bavianen en berberapen. Ga snel een dagje aapjes kijken bij de aapeilanden van Stichting AAP of volg een rondleiding in het opvangcentrum.

Fun Forest Almere

Ga een dagje klimmen met de kinderen in Fun Forest Almere. Dit klimparadijs vind je op nog geen 5 minuten lopen van de natuurcamping. Fun Forest is het grootste klimpark met de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. Tijdens het klimmen en tokkelen zie je zelfs de aapeilanden van Stichting AAP. Er zijn verschillende parcoursen voor zowel kinderen als volwassenen met bijbehorende moeilijkheidsgraad. Lees verder

Hoe ziet natuurcamping de Kemphaan eruit?

Je wilt natuurlijk zien hoe de camping eruit ziet waar jij je vakantie door gaat brengen. Krijg een impressie door onze plattegrond te bekijken en zoek jouw perfecte staplek uit. Daarna wil je gelijk jouw vakantie boeken bij de Kemphaan!

Adres

Kemphaanpad 10
1358 AC Almere

Openingstijden

2017: t/m 31 oktober
2018: vanaf maart

Volg Natuurcamping de Kemphaan

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!