Wandelroutes – van 2 tot 20 kilometer

Heb je zin in een fijne wandeling? We hebben wandelroutes voor jong en oud. Of je nu 2 of 5 kilometer wil lopen, alles kan. Lees hier welke wandelingen er allemaal zijn en waar je ze kan vinden!

Onze wandelroutes

 

Wandelroute Rondje Aap – 2,3 km
Het Rondje aap loopt over de Kemphaan in de Stadsbossen van Almere, en leidt je langs de verblijfsruimten van de apen. Volg de rode route. Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout.

Wandelroute Kathedraal – 3 km
Deze wandeling door het Almeerderhout voert je langs landschapskunstwerk de Groene Kathedraal. Dit bos dankt haar naam aan 2 kathedralen. Het zijn groene replica’s op ware grootte van de kathedraal van Reims in Frankrijk. Ze zijn ontworpen door kunstenaar Marinus Boezem en zijn halverwege de jaren 80 aangelegd. De ene bestaat uit een grondvlak van gras, uitgespaard in het bos. De ander geeft met Italiaanse populieren de pilaren van de kathedraal weer. Volg de bruine route. Startpunt: P-plaats Kathedralenpad, Almere.

Wandelroute Stad & Natuur – 3,2 km
Deze wandeling brengt je langs alle mooiste plekjes van het stadslandgoed. Daarnaast kom je ook een heleboel dieren tegen. Je loopt via de Beverdam, langs de geiten en de varkens via de schapen, om vervolgens het einde van de route ook nog even de apen op te zoeken. Zo zie je precies wat een gezellige beestenboel ons landgoed is. Startpunt: Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. Je kan de route hier bekijken, hij is ook te vinden in RouteYou en Komoot.

Wandelroute Vierseizoenenpad – 4,3 km
Op het Vierseizoenenpad kan je je ieder seizoen van het jaar laten verrassen door de natuur van het Almeerderhout. In het voorjaar staat alles in bloei en zijn baltsende watervogels te zien. In de zomer laat de bever zich in de avonduren zien. Overdag jaagt de ijsvogel vaak in de poelen van de Hoge Vaart. In de herfst kun je paddenstoelen en herfstkleuren bewonderen. In de winter zie je overal verse sporen van werkzaamheden van de bever. De bever is het grootste knaagdier van Europa en heeft zich definitief gevestigd in het Almeerderhout. Volg de rode route. Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout. Deze route is ook geschikt voor scootmobielen.

Wandelroute Zintuigenpad – 4,5 km
Met deze route door het Almeerderhout in de Stadsbossen van Almere prikkel je al je zintuigen. Ruik, voel, hoor, proef en zie de natuur. Let op: een deel van de route is voor het zintuig ‘evenwicht’ en is minder geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn. Zij kunnen de route inkorten door op de (half)verharde paden te blijven. Volg de paarse route. Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout.

Wandelroute Boswachterspad – 5 km
Ontdek de zeven boskunstwerken van het Museumbos tijdens een wandeling over het boswachterspad in Almere. Geniet van het weidse uitzicht vanaf de hoogste berg van de Flevopolder, pluk in de zomer bessen in de vlierboomgaard en verdwaal in het labyrint. Volg de bruine route. Startpunt: P-plaats Cirkelbos aan de Meesweg, Almere.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!