Wandelroutes

De mooiste wandelroutes van Almeerderhout vind je hier. Alles is alvast voor je uitgestippeld, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving. Via de wandelroutes kun je de schatten van het Waterlandsebos, het Cirkelbos of het Kathedralenbos ontdekken. Er liggen in en rond de bossen bijvoorbeeld vijf scheepswrakken die dateren uit de 16e eeuw. Het Kathedralenbos is verder voorzien van twee prachtige kathedralen en tijdens de wandelingen door het Waterlandsebos zul je omringd worden door zingende vogeltjes. Lees verder om te bepalen welke wandelroute het meest geschikt is voor jou!

Onze wandelroutes

Wandelroute Natte Pad – 4 km
Deze wandeling gaat recht door het Cirkelbos en langs de Gooimeerbeek. Het zit vol afwisseling en ontdekkingen. Start: P-plaats Meesweg, Almere. Volg de witte route.

Wandelroute Kathedraal – 5 km
Deze wandeling door het Almeerderhout gaat langs de Groene Kathedraal en het landschapskunstwerk van Marinus Boezem. Start: P-plaats Kathedralenpad, Almere. Volg de groene route.

Wandelroute Trip – 2 km
Tijdens deze wandeling door het Waterlandsebos hoor je veel zangvogels. Start: Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4, Almere. Volg de blauwe route.

Wandelroute Esdoorn – 2 km
Wandeling door het Waterlandsebos met verrassende doorkijkjes naar de aanliggende landbouwgronden. Start: passantenhaven, Lange Wetering, Almere. Volg de oranje route.

Wandelroute Zintuigenpad – 2 km
Deze route door het Almeerderhout prikkelt de zintuigen. Ruik, voel, hoor, proef en zie de natuur. Start: Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4, Almere. Deze route is 2 meter breed, verhard en erg geschikt voor rolstoelen. Volg de paarse route.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!