Stichting AAP

Contact: 036 523 87 87 of info@aap.nl

Kom kijken! Met een doorlink naar deze pagina: Kom kijken – Stichting AAP

Stichting AAP is een Europese dierenwelzijnsorganisatie die zich inzet voor exotische zoogdieren in nood. Helaas bevinden veel exotische zoogdieren dieren zich in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of uitgebuit in de entertainmentindustrie. AAP helpt deze dieren door ze een veilige plek in haar opvangcentra te bieden, en tegelijkertijd te pleiten voor betere wetgeving op het gebied van dierenwelzijn in heel Europa. Zo pakt AAP dierenleed bij de bron van het probleem aan.

AAP heeft twee opvanglocaties: één in Nederland en één in Spanje. Het Nederlandse opvangcentrum bevindt zich in Almere, op stadslandgoed De Kemphaan. Hier vangt AAP bijvoorbeeld chimpansees, berberapen en bavianen op, maar ook kleinere exotische zoogdieren zoals wasberen en stokstaartjes. In het opvangcentrum in Spanje is er daarnaast ook ruimte voor grote katachtigen, zoals tijgers en leeuwen.

De dieren die bij AAP binnenkomen, zijn er vaak slecht aan toe. Samen met dierenartsen, gedragsbiologen en dierverzorgers, helpt AAP deze dieren er weer zo goed mogelijk bovenop. Zodra een dier is hersteld, gaat AAP voor het dier op zoek naar een geschikt en permanent herplaatsadres, zoals een dierentuin of reservaat. Zo komt er in de opvang ook weer een plek vrij voor nieuwe dieren in nood.

Opvangcentrum Almere

Het opvangcentrum van AAP Almere is ongeveer 5,5 hectare groot en bestaat uit een aantal speciaal uitgeruste complexen: de Quarantaine, het Chimpanseecomplex, de Primatenafdeling, de Zoogdierenafdeling en de Apeneilanden. De complexen hebben allemaal hun eigen doel en zijn erop ingericht om de verschillende diersoorten de specialistische opvang en verzorging te kunnen geven die ze nodig hebben. Ook heeft AAP een eigen dierenkliniek en is er een grote Centrale Keuken waar alle maaltijden voor de dieren worden bereid.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over AAP? Kom dan langs voor een rondleiding of loop het Rondje AAP!

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Rondleiding

Wist je dat je je kunt opgeven voor een gratis rondleiding over het terrein van AAP in Almere? Tijdens een rondleiding laten we de verschillende dierafdelingen zien en vertellen we je alles over ons werk en de dieren! De rondleidingen vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag om 11:00 en 14:00 uur. Aanmelden voor de rondleidingen is verplicht. Kijk op: deze webpagina voor meer informatie!

Rondje AAP: wandelroute rond het Chimpanseecomplex

Kun je niet mee met een rondleiding? Dan kun je op eigen gelegenheid een Rondje AAP wandelen. Tijdens de wandeling kom je langs het Chimpanseecomplex en zie je met eigen ogen waar de chimpansees van AAP worden opgevangen. Onderweg lees je op de informatieborden meer over het werk van AAP en vang je een glimp op van de Quarantaine en de Primatenafdeling. Bij het Chimpanseecomplex staat een verrekijker waarmee je de buitenverblijven kunt afspeuren op zoek naar chimpansees; zoekend naar wat eten of luierend onder een deken! Het rondje AAP is op ieder moment te lopen, maar de dieren zijn meestal alleen tussen 10:00 en 16:00 uur in hun buitenverblijven te zien. Lees meer…

Adres

Kemphaanpad 1
1358 AC Almere

Openingstijden

Op afspraak

Volg Stichting AAP Almere

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!