Kindervakantieland

Contact: info@kindervakantieland.nl of 036 538 44 16

Openingstijden: Op afspraak

Op het terrein van Stadslandgoed De Kemphaan staat het vakantiehuis van Kindervakantieland. Hier kunnen kinderen een zorgeloze vakantie beleven en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, terwijl ze allerlei leuke dingen ondernemen op het landgoed en daarbuiten.

De stichting

Stichting Kindervakantieland is opgericht voor kinderen die door hun thuissituatie weinig of geen mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Dit kan verschillende redenen hebben zoals financiële of lichamelijke problemen. In deze vakantieweken doet de stichting diverse activiteiten met de kinderen. Hierbij kun je denken aan sport en spel, maar ook aan een wandel- of speurtocht op het terrein van de Kemphaan. In deze week gaan de kinderen tevens een dagje uit. De kinderen gaan bijvoorbeeld naar dierentuin Amersfoort of naar Nemo in Amsterdam. Het belangrijkste doel is dat de kinderen zich vermaken en een echt vakantiegevoel krijgen. Alle kinderen worden gelijk behandeld en niemand wordt buitengesloten.

Het vakantiehuis

Het vakantiehuis is speciaal ingericht op het ontvangen van een grote groep kinderen. Er zijn tien slaapkamers aanwezig en deze zijn allemaal voorzien van drie stapelbedden. Zo kunnen er te allen tijde genoeg kinderen overnachten en gezamenlijk een heerlijk actieve vakantie meemaken. Naast de slaapkamers is er een recreatie/eetzaal, een moderne uitgebreide keuken en genoeg ruimte voor spelactiviteiten. Er zijn uiteraard uitgebreide sanitaire voorzieningen te vinden binnenshuis (inclusief een gehandicaptentoilet). Ook zijn er verschillende extra voorzieningen zoals een piano, een radio, een dvd-speler, een tv, computers en spellen.

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Vrijwilligerswerk

Stichting Kindervakantieland is speciaal ontwikkeld voor kindervakanties. Het is de bedoeling dat kinderen de mogelijkheid krijgen om een heerlijke vakantie te vieren met andere kinderen. De stichting bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die de kinderen begeleiden tijdens de vakantieweken. Ieder jaar moeten zich weer voldoende vrijwilligers aanmelden om de weken te kunnen realiseren. Dankzij hun enthousiasme en geweldige inzet, kunnen de kinderen de hele week genieten van een onbezorgde vakantie. Wil je hier graag bij helpen, stuur dan een mail naar Stichting Kindervakantieland.

Verhuur groepsaccommodatie

Ben je op zoek naar een mooie locatie voor een familiereünie, een training voor collega’s of een leuk uitje met school? Dan is het vakantiehuis buiten de zomermaanden de ideale locatie. In de zomermaanden is het huis altijd bezet door de stichting, maar tijdens de overige maanden staat het open voor verschillende groepen en activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met de stichting.

Stadslandgoed de Kemphaan

De omgeving van Stadslandgoed De Kemphaan is ideaal voor een grote groep kinderen. Het landgoed biedt vele verschillende activiteiten waar de kinderen van het Kindervakantieland optimaal gebruik van kunnen maken. Zo biedt de omgeving een aantal speeltuinen, een pannenkoekenhuis, kun je aapjes kijken bij de apeneilanden en kun je in het bos spelletjes doen. Daarnaast is er een camping om de hoek en kunnen de kinderen klimmen in het Fun Forest klimbos.

Ontstaan Kindervakantieland

De stichting is in 1986 opgericht door Henk van Slooten. Henk van Slooten kreeg van de gemeente Almere de gelegenheid om een jeugdland te starten. Dit was een droom die voor hem uitkwam. Hij kon gaan doen wat hij altijd het liefste deed, zich volledig richten op de jeugd. Met de oprichting van de stichting wou hij kinderen, die normaal gesproken geen mogelijkheid hadden om op vakantie te gaan deze mogelijkheid bieden. Het resultaat van zijn missie vind je op Stadslandgoed de Kemphaan!

Adres

Kemphaanstraat 3
1358 AD Almere

Openingstijden

Op afspraak

Volg Stichting Kindervakantieland

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!