Discgolf bij het Buitencentrum

Discgolf lijkt op het traditionele golf, maar in plaats van stokken en een bal gebruik je een disc (frisbee). Op een paal staat een metalen mand (de polehole). Het doel is om de mand met zo weinig mogelijk worpen te bereiken. Voor je mag gooien, moet je eerst een vraag beantwoorden over de natuur. De bomen, struiken en terreinveranderingen in en op het terrein zorgen voor uitdagende en natuurlijke hindernissen. Ga jij je vrienden verslaan met jouw natuurkennis?

Rondleiding Stichting AAP

Wist je dat je je kunt opgeven voor een gratis rondleiding over het terrein van AAP in Almere? Tijdens een rondleiding laten we de verschillende dierafdelingen zien en vertellen we je alles over ons werk en de dieren. De rondleidingen vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag.

Dieren kijken bij Stad & Natuur

Stad & Natuur heeft op de Kemphaan een schaapskooi met geiten en schapen. Daarnaast is er een varkenskot met Husumer varkens. Ook staat er in de tuin naast het gebouw van Stad & Natuur een bijenstal met miljoenen bijen, waar je in het voorjaar terecht kunt voor zogenaamde bijenpraatjes. Bovendien wordt een deel van de honing van de bijen verkocht in het voorjaar en de zomer.

Beverbus Arrangement

Kom op de eerste zondag van de maand met je vrienden of familie genieten van een uitgebreid lunchbuffet in restaurant Buitengewoon Lekker bij Buitencentrum Almeerderhout. Na de lunch maak je met de Beverbus een mooie rondrit over Stadslandgoed de Kemphaan en door de bosrijke omgeving.   Praktisch: – Iedere eerste zondag van de maand – Duur lunch: 1 uur, duur rondtocht: 1 uur – Geef dieet wensen vooraf door – Voor de rit: kleed je op het weer en trek wat warms aan, je zit stil – Geschikt voor mensen met een fysieke beperking die zelfstandig in en uit de Beverbus kunnen komen – Honden toegestaan, mits aangelijnd   Prijs: € 20,- Kind t/m 12 jaar: € 15,- Leeftijd: alle leeftijden Boek nu!  

Met de Beverbus door het Almeerderhout

Stap in de beverbus en speur mee naar de bewoners van het Almeerderhout. Tijdens de tocht door stadslandgoed De Kemphaan vertelt de gids je alles over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Neem je fototoestel mee, want wie weet kom je onderweg een ree, vos, buizerd of andere bewoners van deze stadsbossen tegen. Museumbos – 20 en 21 maart, 18 mei, 15 en 16 juni, 20 en 21 juli, 17 en 18 augustus en 14 en 15 september Elk derde weekend van de maand zal de beverbus een alternatieve route volgen door het Museumbos. Verwonder je over wat dit gebied te bieden heeft.

Klimmen bij Fun Forest

In Almere klim je door het langste zipline park van Nederland. Iedere route begint en eindigt met een tokkelbaan, waarbij je door de bossen en over het water zweeft. Er zijn 8 verschillende routes waar je uit kan kiezen, zo bepaal je zelf hoe hoog je gaat! Omdat je zelf kiest hoe hoog je klimt, is klimmen bij Fun Forest Almere geschikt voor jong en oud. Je beweegt door middel van touwnetten, balken en ziplines door de bomen. Aan het einde wacht voor de echte durfals zelfs een vrije sprong!

Dieren kijken bij Almere Jungle

Dieren Kijken Kom oog in oog staan met 2 meter grote kaaimannen, sta samen met de stokstaartjes op de uitkijk of loop door het verblijf van alpaca’s en nandoes. Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in één. Ga op avontuur en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Ga op ontdekkingstocht de wereld rond. 70% is overdekt dus zowel binnen als buiten zal je van alles tegen komen, van de kleurrijke vogels in Oceanië tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Tijdens je ontdekkingstocht leer je ook nog eens allerlei leuke weetjes over de dieren en planten. Dagelijks zijn er voederpraatjes die je kunt bijwonen! Tempel Kayaan Tijdens je expeditie kom je de tempel van Kayaan tegen. Waar je een spannende show kan zien of misschien is de tempel wel wakker en kan je heerlijk met hem kletsen. Uit deze verlaten tempel zijn jaren geleden hele bijzondere munten verdwenen. Lukt het jou samen met Avonturier Tori om de munten terug te brengen?  

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!