Schoolreisje

 

 

 

 

 

 

De Kemphaan biedt diverse arrangementen aan voor schoolreisjes. Ga klauteren en klimmen bij Fun Forest Almere of maak je eigen eten in het Kinderkookcafé. Aan het eind van de dag kunnen ze uitrusten en pannenkoeken eten bij Kip & Ei Dubbel-Op De Kemphaan. De kinderen zijn de hele dag zoet. Voor grote groepen en schoolklassen geldt vaak ook nog eens een gereduceerd tarief! Hieronder vind je een aantal arrangementen. Laat ons weten wat je wil doen door het contactformulier in te vullen. Bekijk ook de banquetingmap om het aanbod te zien.

Arrangementen Schoolreisjes

Slapen in het bos bij Natuurcamping de Kemphaan

Na een dag vol leuke activiteiten ’s avonds gezellig met zijn allen rondom het knipperende kampvuur. Marshmallows roosteren en liedjes zingen met de gitaar? Of spannende verhalen vertellen en vleermuizen spotten voordat de tent wordt dichtgeritst… Avontuurlijk overnachten doe je op Natuurcamping de Kemphaan!

natuurcamping de kemphaan

Schoolreisjes met een natuurlijke tintje bij Stad & Natuur

Buiten zijn, hoe ouder kinderen worden, hoe minder vanzelfsprekend het wordt. Maar in en door de natuur ontwikkelen kinderen/jongeren zich beter: ruimtelijk inzicht, gevaar, creatieve oplossingen, actief zijn.  Stad & Natuur biedt vele mogelijkheden voor scholen om aan deze behoefte te voldoen, samen kijken we naar een passend aanbod: maatwerk voor elk wat wils. Mogelijke invullingen van een schoolreisje kunnen zijn: ontdek de natuurfotograaf in jezelf, dansen in de natuur, overleven in de natuur, natuurmisdaden oplossen met de natuurdetective en op bezoek in de bijenstal met de imker. Samen met onze partners op het landgoed kunnen we een mooi arrangement voor je samenstellen.

Natuursprong: Speel- en beweegprogramma in de natuur bij Staatsbosbeheer

Door Natuursprong ervaren kinderen hoe het is om te spelen en te sporten in de natuur. Uiteindelijk doel is dat kinderen, met begeleiding van hun ouders of naschoolse opvang, vaker een natuurgebied bezoeken.

Rol van de begeleiders/ouders
Als begeleider speel je een belangrijke rol. Je kunt de kinderen enthousiasmeren en focussen als dat nodig is. Luister dus mee met de opdrachten, maar laat de kinderen wel zo veel mogelijk zelf ontdekken. Zie er verder op toe dat de kinderen zorgvuldig omgaan met het materiaal. Hieronder kun je je vast inlezen in de activiteit.

Opzet van de les en indeling in groepjes
Je wordt ontvangen door de boswachter of een gids van Staatsbosbeheer die uitleg geeft over het verloop van de activiteit. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het gedrag van de kinderen.

Er is een gezamenlijke start daar middel van een activiteit. Daarna gaan ze in twee groepen op pad. Tijdens de wandeling zijn er verschillende opdrachten. Deze worden door de begeleider uitgelegd en begeleidt.

Wat: NatuurSprong Almeerderhout
Wie: Groep 5 t/m 7  van de basisschool/BSO/Scouting
Waar: Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer
Begeleiding: Door Staatsbosbeheer getrainde vrijwilligers
Duur: 2 uur
Kosten: €3,00 per kind bij minimaal 5 kinderen

NatuurWijs bij Staatsbosbeheer

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Bij Almeerderhout is er een programma op maat gemaakt. Samen met een getrainde vrijwilliger gaan de kinderen een hele dag de natuur van Almeerderhout in. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur doe je ín de natuur.

Wat: NatuurWijs Almeerderhout
Wie: Groep 5 t/m 7  van de basisschool/BSO/Scouting
Waar: Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer
Begeleiding: Door Staatsbosbeheer getrainde vrijwilligers
Duur: 9.30 – 14.00 uur
Kosten: €85 (max. 25 kinderen of neem contact op voor een passend aanbod)

Kabouterpad

Bij buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders/verzorgers een route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Wie: kinderen 3 tot en met 6 jaar/basisschool/BSO/Scouting
Waar: Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer
Begeleiding: eigen begeleiding
Tijd: in overleg
Kosten: €3,50 per kind bij minimaal 5 kinderen

Dierenpark Almere Jungle

Wil je met jouw klas naar een dierenpark? Dan willen wij jou graag verwelkomen in Dierenpark Almere Jungle. Bekijk onze woestijn en de Zuid-Amerikaanse jungle waar de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen worden verzorgd.

Almere Jungle is het ideale uitje voor de hele school. In het park leven o.a. vogels, reptielen, vissen, knaagdieren en andere kleine exoten. Educatie is een belangrijk onderdeel geworden van ons bestaan. Het uitbreiden van onze collectie draagt daar aan bij. Sinds 2016 zijn wij officieel een dierentuin en zullen wij verder gaan met het uitbreiden van de jungle. Inmiddels leven er meer dan 300 dieren in Almere Jungle van bijna 100 verschillende soorten. De meeste dieren hiervan zijn nog afkomstig uit de opvang en dat is soms ook zichtbaar in de jungle. Wij doen er echter alles aan om onder andere door middel van verrijking de dieren zo goed mogelijk te helpen. In de toekomst komen er meer exotische dieren naar Almere Jungle ten behoeve van educatie.

Dierenpark Almere Jungle is een dierenpark waar alle dieren worden verzorgt door mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Klimmen en tokkelen bij Fun Forest Almere

3 uur lang klimmen in de 4 grote parcours van Fun Forest Almere. Na een korte instructie kan er zelfstandig geklommen worden door de 4 parcours, variërend in moeilijkheidsgraad en hoogte (ca. 3 – 18 meter van de grond).

Per schoolklas klimmen 2 begeleiders gratis mee. Voor kinderen onder de 10 jaar geldt dat er extra begeleiding mee moet klimmen (1 begeleider per 2 leerlingen), zij betalen dan ook het scholentarief.

Binnen deze 4 parcours kunnen ca. 150 leerlingen tegelijkertijd terecht, maar door met meerdere shifts te werken zijn grotere groepen ook eenvoudig te realiseren!

Prijs:
0 – 25 leerlingen: €350,- (starttarief)
25 – 100 leerlingen: €13,95 p.p.
100+ leerlingen: €11,95 p.p.

Klimmen in de Monkey Trail - speciaal voor kinderen

Zijn de grote parcours nog net te veel uitdaging, of zijn de leerlingen nog te jong om zonder begeleiding in de grote parcours te mogen klimmen? Dan biedt de Monkey Trail een uitkomst. Dit parcours is speciaal gebouwd voor kinderen van 8 – 11 jaar, wat inhoudt dat zelfs leerlingen onder de 10 jaar zonder begeleiding in dit parcours mogen klimmen!

Na een korte instructie mogen de leerlingen hier gedurende 1,5 uur zelfstandig meerdere rondjes in klimmen. Waar het klimmen tijdens het eerste rondje vaak nog een grote uitdaging is, zullen het technisch inzicht, de klimvaardigheden en de oog-handcoördinatie zienderogen verbeteren, zodat de leerlingen er uiteindelijk doorheen vliegen. Door het ontwerp van dit parcours kunnen zowel onze instructeurs als de leerkrachten alles goed vanaf de grond in de gaten houden.

Het maximum aantal deelnemers op dit parcours ligt op 25 leerlingen, grotere groepen zullen in meerdere shifts opgedeeld worden.

Prijs:
0 – 25 leerlingen: €350,- (starttarief)

Forest Adventures

Naast het klimmen kun je bij Fun Forest ook terecht voor de Forest Adventures; gezellige opdrachten die in teamverband volbracht moeten worden. Deze activiteiten vinden niet in de bomen, maar op de grond plaats. Tijdens de opdrachten is plezier gegarandeerd, maar zullen er ook diverse 21e eeuwse vaardigheden worden beoefend, waaronder samenwerken, problemen oplossen, communiceren, sociale vaardigheden en creatief – en kritisch denken.

Meer informatie is te verkrijgen via klantenservice@funforest.nl.

Prijs:
0 – 25 leerlingen: €17,95 p.p.
25 -100 leerlingen: €12,- p.p.
100+ leerlingen: €10,- p.p.

Adventures

Kip & Ei Dubbel-Op de Kemphaan

Kip & Ei Dubbel-Op de Kemphaan is een perfecte tussenstop of eind punt van een avontuurlijk schoolreisje op stadlandgoed de Kemphaan. Een (h)eerlijke lunch met broodjes of duurzaam gebakken frietjes, een picknick, een lekkere pannenkoek of gewoon een lekker lunchpakketje zijn allemaal mogelijkheden. Al onze producten zijn E-nummervrij.  Diëten zoals gluten- en lactosevrij zijn geen probleem. Er zijn binnen 180 zitplaatsen en buiten voor 250 personen waarvan 100 overdekt.

Prijzen variëren van €3,50 tot €7,50 p.p. inclusief ranja

Laat ons weten wat je wil doen door het contactformulier in te vullen.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!