Schoolreisje

De Kemphaan biedt diverse arrangementen aan voor schoolreisjes. Ga klauteren en klimmen bij Fun Forest Almere of maak je eigen eten in het Kinderkookcafé. Aan het eind van de dag kunnen ze uitrusten en pannenkoeken eten bij Kip & Ei Dubbel-Op De Kemphaan. De kinderen zijn de hele dag zoet. Voor grote groepen en schoolklassen geldt vaak ook nog eens een gereduceerd tarief! Hieronder vind je een aantal arrangementen. Laat ons weten wat je wil doen door het contactformulier in te vullen. Bekijk ook de banquetingmap om het aanbod te zien.

Arrangementen Schoolreisjes

Slapen in het bos bij Natuurcamping de Kemphaan

Na een dag vol leuke activiteiten ’s avonds gezellig met zijn allen rondom het knipperende kampvuur. Marshmallows roosteren en liedjes zingen met de gitaar? Of spannende verhalen vertellen en vleermuizen spotten voordat de tent wordt dichtgeritst… Avontuurlijk overnachten doe je op Natuurcamping de Kemphaan! Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap.

natuurcamping de kemphaan

Educatieve schoolreisjes bij Stad & Natuur

Hoe ouder kinderen worden, des te minder ze buiten komen. Maar buiten zijn is heel belangrijk, je leert er dingen als ruimtelijk inzicht, gevaar ontdekken, creatieve oplossingen bedenken en actief zijn.  Stad & Natuur biedt vele mogelijkheden voor scholen om aan deze behoefte te voldoen, samen kijken we naar een passend aanbod. Elk schoolreisje bij ons is anders. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als: ontdek de natuurfotograaf in jezelf, overleven in de natuur, natuurmisdaden oplossen met de natuurdetective en op bezoek in de bijenstal met de imker. Samen stellen we een arrangement samen wat bij jouw klas past! Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap.

Natuursprong: Speel- en beweegprogramma bij Staatsbosbeheer

Natuursprong laat je zien hoe leuk het is om te spelen en te sporten in de natuur. De leerlingen krijgen verschillende opdrachten van de boswachter of gids en gaan daarna met de leerkrachten en begeleiders aan de slag om de opdrachten uit te voeren tijdens een wandeling. Natuursprong is geschikt voor groep 5 tot en met 7 van de Basisschool, maar ook voor de BSO en Scoutinggroepen is dit een hele leuke activiteit! Je bent in totaal 2 uur bezig. Natuursprong kost € 3,- per kind, met een minimum van vijf kinderen. Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap.

NatuurWijs bij Staatsbosbeheer

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Samen met een getrainde vrijwilliger gaan de kinderen een hele dag de natuur van Almeerderhout in. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur doe je ín de natuur. NaruurWijs beleef je van 9.30 tot 14.00 uur. De activiteit kost €85 (max. 25 kinderen of neem contact op voor een passend aanbod). Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap.

Kabouterpad

Bij buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders/verzorgers een route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Het kabouterpad is een hele leuke activiteit voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar, maar ook voor de BSO en Scoutinggroepen is dit een hele leuke activiteit! Het kabouterpad kost € 3,50 per kind, met een minimum van vijf kinderen. Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap.

Voel- & beleefrondleiding in de Jungle

Wil je met jouw klas naar een dierenpark? Dan willen wij jou graag verwelkomen in Dierenpark Almere Jungle. Bekijk onze woestijn en de Zuid-Amerikaanse jungle waar de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen worden verzorgd. In het park leven o.a. vogels, reptielen, vissen, knaagdieren en andere kleine exoten. Almere Jungle is het ideale uitje voor de hele school. Dierenpark Almere Jungle is een dierenpark waar alle dieren worden verzorgd door mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Entree kost € 5,50 per persoon, voor € 2,50 extra krijg je ook een voel & beleefrondleiding. Meer informatie? Neem dan eens een kijkje in de banquetingmap of kijk op de website.

Klimmen of op Expeditie bij Fun Forest

Teambuilding. Dat is wat er centraal staat tijdens jouw schoolreisje bij Fun Forest. Of je nu gaat klimmen in het Klimbos, op de grond blijft tijdens de Field Games of de strijd aan gaat tijden Expeditie Fun Forest of Archery Tag. Je zal ten alle tijde bezig zijn met elkaars krachten leren kennen en uitvinden hoe je samen het sterkste team wordt. Fun Forest Almere biedt verschillende activiteiten aan voor scholen, waarvan er een aantal ook te combineren zijn. Ben je benieuwd wat je allemaal kan doen in dit bos? Download de banquetingmap of bezoek de website.

Kip & Ei Dubbel-Op de Kemphaan

Kip & Ei Dubbel-Op de Kemphaan is een perfecte tussenstop of eind punt van een avontuurlijk schoolreisje op stadlandgoed de Kemphaan. Een (h)eerlijke lunch met broodjes of duurzaam gebakken frietjes, een picknick, een lekkere pannenkoek of gewoon een lekker lunchpakketje zijn allemaal mogelijkheden. Al onze producten zijn E-nummervrij.  Diëten zoals gluten- en lactosevrij zijn geen probleem. Er zijn binnen 180 zitplaatsen en buiten voor 250 personen waarvan 100 overdekt. Prijzen variëren van €3,50 tot €7,50 p.p. inclusief ranja. Ben je benieuwd wat je allemaal kan bestellen? Download de banquetingmap

Heb je een keuze kunnen maken?

Laat ons weten wat je wil doen door het contactformulier in te vullen.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!