Hulpboswachter worden

Zijn jouw kinderen avontuurlijk en stoer? Stuur ze het bos in met de Boswachter Academie van Almeerderhout en ze komen terug als gediplomeerde hulpboswachter! Een doe- en belevingspad voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar.

Ontdek samen de wonderen van het bos en help boswachter Bart met al zijn taken. Het bos is namelijk zo groot, dat hij het allemaal niet alleen kan… Tijdens de boswandeling krijgen de kinderen een hulpboswachtershandboek, een jas, een verrekijker en een kompas mee. Deze kunnen worden opgehaald bij Buitencentrum Almeerderhout. Aan de hand van het handboek moeten er verschillende opdrachten worden gemaakt in het bos. Als alle opdrachten zijn voltooid, vindt de uitreiking plaats en krijgen de kinderen het officiële hulpboswachter diploma!

Prijs: € 5 (kinderen) + € 10 borg voor de rugzak

Duur: 2 uur

Leeftijd: 6 t/m 11 jaar

Praktisch: Deze activiteit doe je op eigen gelegenheid, binnen de openingstijden van Buitencentrum Almeerderhout. Per groepje leen je een rugzak met o.a. verrekijker, kompas en het hulpboswachtershandboek met opdrachten. Elke hulpboswachter krijgt een jasje en logboek, het logboek mag je houden. Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!