Stad & Natuur

Stad & Natuur laat Almeerders, jong en oud, de natuur in en rondom Almere beleven. Recreatie, educatie en actief meedoen staan centraal. Daarnaast draagt de Stichting met advisering en informatievoorziening over natuur, duurzaamheid en gezondheid bij aan de realisatie van de Growing Green Cities thema’s en het positieve, groene en innovatieve imago van Almere.

Activiteiten en evenementen

Stad & Natuur organiseert het hele jaar door bijna elk weekend allerlei activiteiten en evenementen op onze locaties, waarvan een groot deel op de Kemphaan. Dit kunnen workshops en speurtochten zijn in de vakanties, maar ook evenementen als de Nacht van de Nacht en het Zomerfestival. Doel is het verbinden van stad en natuur met elkaar, mensen naar buiten krijgen!

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Leren van de natuur

Spelen kinderen nooit meer buiten en komen ze nauwelijks nog in contact met de natuur? Weten ze wel waar voedsel vandaan komt? Stad & Natuur werkt er hard aan om die trend om te buigen. En met succes! Per schooljaar doen maar liefst 20.000 Almeerse basisschoolkinderen mee aan ons educatieve programma op het gebied van duurzaamheid, gezonde voeding, bewegen en leren in de natuur. Ook voor BSO’s en Kinderopvang zijn er activiteiten. En wat te denken van stageplaatsen en studieopdrachten voor voortgezet- en beroepsonderwijs. Maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk! Ook biedt Stad & Natuur programma’s aan met andere partners op het stadslandgoed, informeer naar de mogelijkheden.

Doe mee

Je handen uit de mouwen steken bij Stad & Natuur kan op vele manieren. Voorop staat het bijdragen aan een groene en gezonde stad, waarbij duurzaamheid belangrijk is. Zo is er een grote groep vrijwilligers die helpt op de kinderboerderijen, die in de wijken een sociale functie vervullen. Anderen helpen met de educatieve programma’s voor scholen en de evenementen. Maar er zijn ook allerlei vrijwilligersgroepen actief met het onderhouden van de natuur in Almere, zoals de IVN groepen in het Vroege Vogelbos en op de Kemphaan, of de vrijwilligersgroep die de berenklauw bestrijding en de snoeicursussen waarbij fruitbomen worden beheerd. Informeer naar de mogelijkheden!

Stad & Natuur dichtbij

Je vindt Stad & Natuur door de hele stad, naast de Kemphaan ook op de locatie het Klokhuis in Almere Poort en het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten. Maar ook de kinderboerderijen in Almere Stad en Almere Buiten. Of de Schaapskooi in Almere Haven. Daarnaast rijdt de Stad en Natuur bus de hele stad door met onder meer schoolklassen. Op veel van deze locaties vind je dieren, van boerderijdieren op de kinderboerderijen, een schaapskudde in het Vroege Vogelbos, tot bijen op de Kemphaan en bij de Oostvaarders kan zomaar een zeearend voorbij kunnen komen. Op enkele locaties is ook horeca gevestigd, met heerlijke koffie en taart in het Vroege Vogelbos of cappuccino met uitzicht op de Oostvaardersplassen.  Vergaderen in het groen behoort ook tot de mogelijkheden

Andere vestigingen Stad & Natuur Almere

Stad & Natuur Almere probeert de bezoeker op elke vestiging iets nieuws te leren en te laten zien in de natuur. De andere vestigingen van Stad & Natuur Almere zijn:

– Vroege Vogelbos met Schaapskooi, te vinden in Almere Haven
– Den Uylpark met kinderboerderij, is te vinden in Almere Stedenwijk
– De Oostvaarders, natuurbeleving centrum bij de Oostvaardersplassen
– Kinderboerderij de Beestenbende, Almere Buiten
– Het Klokhuis, Almere Poort

De vestigingen en hun activiteiten zijn allemaal gericht op de omliggende natuur. Door de verschillende locaties is het mogelijk voor Stad & Natuur de bezoeker een groot aantal mogelijkheden aan te bieden. Kijk snel op de website voor meer informatie en wat er te doen is op elke locatie!

Adres

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 17.00 uur
In het weekend: tijdens evenementen

Volg Stad en Natuur Almere

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!