Stad & Natuur Almere

Het doel van de stichting Stad & Natuur Almere is om de bezoeker dichter bij de natuur te laten komen. Kom naar Stadslandgoed de Kemphaan en beleef wat er allemaal te vinden en te doen is in de prachtige Nederlandse natuur.

Stad & Natuur richt zich op natuur- en cultuureducatie voor onder andere kinderopvangorganisaties, scholen en het publiek. Het doel is om de bezoekers te informeren over de vele mogelijkheden die de omgeving van Almere biedt.

De stichting

De stichting heeft meerdere vestigingen, allemaal gevestigd in de omgeving van Almere. Stad & Natuur wil dat de bezoekers, jong en oud, de natuur in en rond Almere kunnen beleven op directe en toegankelijke wijze. Daarbij probeert de stichting de bezoeker op elke vestiging iets nieuws te leren. Elke vestiging van Stad & Natuur heeft zijn eigen karakter, functies en activiteiten, maar educatie, recreatie en ontmoeting staan altijd centraal.

Activiteiten

De stichting ziet de vestiging op De Kemphaan als ideale locatie om mensen dichter bij de natuur te brengen. Door het uitgebreide aanbod aan natuuractiviteiten op het landgoed kunnen bezoekers op een interactieve en leerzame manier kennismaken met de natuur.  Wil jij de unieke natuur van Almere beleven? Kom het zelf ontdekken bij de Kemphaan.

 

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

De stadsbossen van Almere

Bij de vestiging van Stad & Natuur Almere op de Kemphaan zijn er uitgebreide stadsbossen te vinden. De Kemphaan ligt in het grootste loofbos van Almere: het Almeerderhout. Binnen Almeerderhout vallen verschillende bossen waaronder het Waterlandsebos, het Cirkelbos, het Schapenbos en het Kathedralenbos. In deze bossen is veel te beleven en per bos zijn er verschillende natuuractiviteiten zoals het Zintuigenpad of de Gooimeerbeek.

Wandel- en Fietsroutes

De stadsbossen in de omgeving van De Kemphaan zijn de ideale locatie voor een heerlijke wandeling of een mooie fietstocht. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je door de bossen heen leiden. De routes zijn duidelijk aangegeven zodat je zoveel mogelijk van de natuur meekrijgt. De bossen zijn zeer uitgestrekt en er is genoeg te zien en te beleven. De wandel- en fietsroutes brengen je uiteraard langs de verschillende bezienswaardigheden binnen de bossen.

Kinderactiviteiten

Er is op de Kemphaan van alles te doen. Zo kunnen de kinderen heerlijk spelen in het bos of op zoek naar kaboutertjes. Verder kun je in het bos via paadjes op zoek naar de boomhut, de kampvuurplaats of het huisje van Roodkapje. Naast de paden in het bos kan je tevens dieren spotten in de schaapskooi. Hier kan je een bezoek brengen aan de schapen, geiten en varkens van het landgoed.

Andere vestigingen Stad & Natuur Almere

Stad & Natuur Almere probeert de bezoeker op elke vestiging iets nieuws te leren en te laten zien in de natuur. De andere vestigingen van Stad & Natuur Almere zijn:

– Vroege Vogelbos met Schaapskooi, te vinden in Almere Haven
– Den Uylpark met kinderboerderij, is te vinden in Almere Stedenwijk
– De Oostvaarders, natuurbeleving centrum bij de Oostvaardersplassen
– De Buitenplaats met Warmoezerij, Almere Buiten
– Kinderboerderij de Beestenbende, Almere Buiten
– Het Klokhuis, Almere Poort
– De Vossenburcht, Almere Stad

De vestigingen en hun activiteiten zijn allemaal gericht op de omliggende natuur. Door de verschillende locaties is het mogelijk voor Stad & Natuur de bezoeker een groot aantal mogelijkheden aan te bieden. Kijk snel op de website voor meer informatie en wat er te doen is op elke locatie!

Adres

Kemphaanpad 1
1358 AD Almere

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:30 – 17.00 uur
In het weekend tijdens evenementen

Volg Stad en Natuur Almere

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!