Buitencentrum Almeerderhout


Openingstijden:

Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00

Meer info vind je op de pagina met Bezoekersinformatie van het Buitencentrum.

Contactgegevens: 036-5384416 of almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

 

Rustig genieten van de prachtige natuur? Maak een heerlijke boswandeling in de bossen van het Almeerderhout.

Kinderactiviteiten

Houd je van avontuur en ben je niet bang om vies te worden? Vanuit het Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer zijn er diverse wandelroutes om zo op avontuur te gaan in de bossen rondom de Kemphaan.  Je kan je spelen in het Zuiderzee speelbos, jouw klimkunsten laten zien in het klimpark van Fun Forest en één van de doe-paden bewandelen. Daarnaast zijn er nog veel meer schatten te ontdekken in het natuurgebied.

De bossen

Buitencentrum Almeerderhout is onderdeel van De Kemphaan en ligt in het hart van het natuurgebied Stadsbossen Almere. Het is een van de vele natuurgebieden waar Almere rijk aan is en bestaat vrijwel alleen uit loofbomen. Dit is erg zeldzaam voor een bosgebied in Nederland. De lianen van kamperfoelie en wilde clematis geven een oerwoud gevoel aan het bos. Het bos bestaat zelf ook weer uit verschillende bossen; het Waterlandsebos, het Cirkelbos en het Kathedralenbos. Ieder bos heeft zijn unieke eigenschappen. In en rond deze bossen liggen vijf scheepswrakken. Vier hiervan dateren uit de 16e eeuw. Het bos heeft verder een grote verscheidenheid aan vogels, zowel vogels van dichte bossen als die van open wateren. Ben je op zoek naar een plek waar je een romantische of avontuurlijke wandeling kunt maken? Breng dan snel een bezoek aan de bossen van Almeerderhout.

Buitencentrum Almeerderhout – winkel

Het Buitencentrum heeft ook een erg leuke cadeau/souvenir winkel. Van honing tot thee, vogelhuisjes tot tassen. Uiteraard genoeg boeken voor jong en oud. Ben je opzoek naar een leuk cadeau of iets bijzonders voor jezelf? Kom gerust eens een kijkje nemen.

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Wandel- en Fietsroutes

De beste manier om de bossen van Almere te beleven is via de verschillende wandel- en fietsroutes. Beland midden in het Waterlandsebos tijdens de Trip Wandelroute of loop richting de Gooimeerbeek dwars door het Cirkelbos. Elk bos heeft zijn unieke eigenschappen. Kies hier jouw ideale wandelroute en plan jouw dagje op de Kemphaan.

Hulpboswachter worden

De kinderen moeten Boswachter Bart helpen met zijn taken en zijn hulpje worden. Ze gaat op stap met een handleiding en enkele opdrachten en komen thuis met het officiële Hulpboswachter diploma. Elke hulpboswachter krijgt een jasje en logboek, het logboek mag je houden. Een fantastische dag voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar.

Kabouterpad bewandelen

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Het tasje (gevuld met boekje, stickers, diploma en uiteraard een rode puntmuts) is te verkrijgen voor €6.50 bij ons Buitencentrum.

Boswachter aan het woord

Boswachter Amy Zeeman: “Mijn favoriete deel van het Almeerderhout is het Cirkelbos. De grote beukenlanen kleuren prachtig in de herfst. Maar ook op andere momenten in het jaar is hier een hoop te zien en te horen. Terwijl ik over het 5 kilometer lange boswachterspad wandel waan ik mijzelf in de rust van de natuur. Wanneer ik mazzel heb sprint er een ree voor bij of kom ik een vos tegen. In het voorjaar kan je hier de wielewaal horen en met veel geluk zie je de wespendief voorbijvliegen. Volop genieten dus!’’

Adres

Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere

Openingstijden

Winkel en informatiepunt

– za en zo open van 10-16 uur.
– di t/m vr open van 10-16 uur.
– 24 dec open van 10-15 uur.
– 25 dec (1e kerstdag) gesloten.
– 26 dec (2e kerstdag) open van 12-16 uur.
– 31 dec (oudjaarsdag) gesloten.
– 1 jan (nieuwjaarsdag) open van 12-16 uur.

Horeca

– horeca geopend op wo t/m zo van 10-16 uur.
– als het buitencentrum gesloten is, zijn het Kabouterpad en MTB-vignetten verkrijgbaar via de horeca.

Volg Buitencentrum Almeerderhout

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!