Bezoek de Kemphaan

MET DE AUTO

Stadslandgoed de Kemphaan ligt aan de Waterlandseweg in Almere. Plan je reis met Google Maps, navigatieadres: Kemphaanlaan in Almere. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

1. Vanuit Amsterdam? Neem vanaf de A1 bij knooppunt Muiderberg de A6 richting Almere/Lelystad. Neem vervolgens afrit 5 Almere-Stad/Utrecht/Zeewolde. Bij de eerstvolgende stoplichten sla je rechtsaf de Waterlandseweg (N305) op richting Utrecht/Zeewolde. Blijf de Waterlandseweg volgen tot de afslag De Kemphaan. Sla linksaf richting de Kemphaan.

2. Vanuit Utrecht? Neem de A27 Hilversum/Amersfoort richting Almere. Net over de Stichtse Brug neem je vervolgens afrit 36 Almere Stad/Almere Haven/Zeewolde. Bij de eerstvolgende stoplichten sla je linksaf de Waterlandseweg (N305) op richting Almere Stad/Almere Haven. Blijf de Waterlandseweg volgen tot de afslag De Kemphaan. Sla rechtsaf richting de Kemphaan.

3. Vanuit Lelystad? Neem de A6 richting Almere. Neem vervolgens afrit 5 Almere-Stad/Utrecht/Zeewolde. Bij de eerstvolgende stoplichten sla je rechtssaf de Waterlandseweg (N305) op richting Utrecht/Zeewolde. Blijf de Waterlandseweg volgen tot de afslag De Kemphaan. Sla linksaf richting de Kemphaan.

MET HET OV

1. Vanaf Almere: Neem vanaf station Almere Centrum de bus 156 richting Hilversum, 159 richting Harderwijk of 160 richting Nijkerk. Deze stoppen allemaal bij de halte De Kemphaan op de Waterlandseweg. Deze halte ligt naast het stadslandgoed. Loop het trapje af en links onder de tunnel door het Stevenspad op. Let op: In het weekend rijdt alleen lijn 160 (Almere Stad-Nijkerk).

2. Vanaf Hilversum (Sportpark), Harderwijk of Nijkerk: Ook hier vertrekken de streekbussen 156, 159 en 160 richting station Almere Centrum. Volg vervolgens dezelfde route instructies als hierboven aangegeven.

AAP-VLONDER AFGESLOTEN

De vlonder bij de apen eilanden is gesloten sinds maandag 28 oktober 2019. Het betreden van de vlonders is dan ook verboden. Dit in verband met de veiligheid van de bezoekers. Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing. Op dit moment is nog niet bekend of er in de toekomst een nieuwe vlonder/brug komt. U kunt nog wel een ‘Rondje AAP’ wandelen. Voor het beginpunt en de route verwijzen wij u naar de plattegrond op het AAP-bord. Excuses voor het ongemak.

MET DE FIETS

1. Woon je in Almere Stad West of Centrum? Stap dan gewoon op de fiets en je bent zo midden op Stadslandgoed de Kemphaan! Fiets langs het kasteel via het Fongerspad en Kerkuilenpad richting fietsknooppunt 36. Hier sla je aan het eind linksaf naar een fietstunneltje. Hier fiets je onderdoor en dan ben je er al!

2. Vanuit Almere Haven fiets je ook via het Kerkuilenpad of het Stevenspad naar de Kemphaan.

3. Kom je vanuit Almere Stad Oost of Almere Buiten? Fiets dan langs de Hoge Vaart over het Vier Bruggenpad of het Michauxpad (richting fietsknooppunt 88). Hier kom je uit op het Kemphaanpad en uiteindelijk natuurlijk op de Kemphaan zelf.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!