Fietsroutes – op de stadsfiets

Wil je er lekker met de fiets op uit? Op de Kemphaan hebben we verschillende fietsroutes. Van rustig op de stadsfiets tot uitdagend op de mountainbike! Ben je benieuwd welke routes we allemaal aanbieden? Lees dan snel verder.

 

Onze fietsroutes

Kinderfietsroute Nobelhorst – 8,3 km
Fiets door het gloednieuwe dorp Nobelhorst samen met kinderen. Een ideale plek tussen bos en weiland. Een leuke route die je een goed beeld geeft van de nieuwe woonwijken, aangepast voor kinderen. Nobelhorst heeft grote ambities als het aankomt op duurzaamheid. Het dorp heeft een bestaand bos van 75 hectare en krijgt een eigen kanoroute. Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout.

Fietsroute Groene Kathedraal – 17 km
De Groene Kathedraal, ten zuiden van Almere, is een project van kunstenaar Marinus Boezem. Hij besloot de kathedraal van Reims op ware grootte na te bouwen met behulp van natuurlijk groen. Met het planten van 178 Italiaanse populieren op de plek waar in de echte kathedraal de zuilen staan, is een mooi kunstwerk tot stand gekomen. Een kunstwerk dat overigens op natuurlijke wijze uiteindelijk ook weer een ruine zal worden. Maar niet getreurd: daarna zal opnieuw een groene kathedraal gevormd worden door eiken- en beukenhagen. Het is dus zeker de moeite waard om even van de fiets te stappen en het bos in te gaan. Het Kathedralenbos is te vinden naast knooppunt 90. Deze route heeft overigens meer te bieden: hij voert u ook langs het water van het Gooimeer.

Fietsroute Stadsbossen – 21 km
Almere is een echte fietsstad met vrijliggende fietspaden waar je in alle rust overheen kunt fietsen zonder een auto tegen te komen. Zo kun je ongestoord genieten van architectuur, stadsparken, gezellige strandjes en bijzondere natuurgebieden vanaf je pedalen. Je fietst onder andere door een bosgebied, wat je misschien niet zou verwachten op Flevoland. Startpunt: VVV Almere

Fietsroute Bevertrail – 42 km
Volg deze afwisselende fietsroute door natuur, polderland en stad in de Stadsbossen Almere. Onderweg kun je de beversporen niet missen. Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout. 

 

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!