Ontdek de Kemphaan

Het landgoed de Kemphaan ligt in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Naast de kindvriendelijke camping zijn er ook enorm veel activiteiten om uw kids te vermaken. Zo is er een klimbos van Fun Forest, een Stadsboerderij met allerlei boerderijdieren en het bosrestaurant Buitengewoon Lekker. Daarnaast biedt het landgoed plek aan Stichting AAP waar je enthousiast begroet wordt door alle brullende apen en kun je exotische dieren en tropische planten ontdekken bij dierenpark Almere Jungle.

De Kemphaan is de ideale plek voor familievakanties, kinderfeestjes, schoolreisjes, bedrijfsuitjes en een romantisch weekendje weg. Het landgoed zelf is gratis te bezoeken en is het hele jaar open. De openingstijden per aanbieder zijn verschillend en kun je terug vinden op de aparte pagina’s van de partners. Honden zijn uiteraard welkom in het natuurgebied, maar houd ze aan de lijn om overlast te voorkomen.

Het meest avontuurlijke landgoed van Nederland

Er zijn voor zowel jong als oud altijd nieuwe dingen te ontdekken op de Kemphaan. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan bosrestaurant Buitengewoon Lekker en probeer de lunch gemaakt van insecten. Of volg een kookworkshop bij de Stadsboerderij en leer een gezonde maaltijd te koken met producten van eigen bodem. Daarnaast kun je zelfs je eigen graan malen en kan er bier gebrouwen worden in de Brouwerij op de Kemphaan.

 

Stuur de kinderen op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer om een echte hulpboswachter te worden. Of ga samen met je kinderen de bossen van het landgoed in op zoek naar de kabouters van het Kabouterpad. In het Kinderkookcafé van de Stadsboerderij leren kinderen met biologische en lokale ingrediënten iets lekkers te maken. Tijdens de workshop leren ze waar de ingrediënten vandaan komen door een bezoek te brengen aan de koeien, de bijenstal en de kruidentuin.

Beleef het landgoed

Enthousiast geworden? Beleef het landgoed het beste door gebruik te maken van alle leuke uitjes en samengestelde arrangementen. Zo biedt de Kemphaan speciale arrangementen voor bedrijfsuitjes, vergaderingen en schoolreisjes. Maak bijvoorbeeld gebruik van de arrangementen van klimbos Fun Forest in combinatie met een pannenkoek bij Dubbel-Op. Wil je meer informatie over alle mogelijkheden en openingstijden van alle deelnemers? Bekijk dan snel alle persoonlijke pagina’s van de deelnemers op deze website of neem rechtstreeks contact op met de Kemphaan.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!