Dierenpark Almere Jungle

Almere Jungle is een dierenpark waar verschillende exotische dieren hun thuis hebben gevonden. Je waant je hier in de woestijn en de Zuid-Amerikaanse jungle waar de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen worden verzorgd.

De dieren zijn afkomstig uit andere opvangcentra of vrijwillig afgestaan door particulieren. Met een bezoek aan Almere Jungle help jij de dieren aan hun voeding en verzorging. Jij hebt dus niet alleen een leuke dag, maar de dieren ook!

De dieren

Almere Jungle is het ideale uitje met de kinderen. In het park vind je vogels, reptielen, vissen, knaagdieren en andere kleine exoten. Als de dieren beter ergens anders kunnen leven dan worden zij verplaatst. Hierdoor wisselen de inwoners van de jungle constant. De dieren zijn meestal verwaarloosd en achtergelaten zonder aanwijzingen. In de opvang worden de dieren gecontroleerd op gezondheid en gedrag. Het doel is niet het fokken en houden van dieren puur voor het amusement, maar het bieden van een zo goed mogelijke leefomgeving.

Algemene informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Almere Jungle.

 

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Nieuwland Werk Taal Zorg

Dierenopvangcentrum Almere Jungle, Jungle Café en Landgoedwinkel zijn onderdeel van Nieuwland Werk Taal Zorg. Zij bieden interessante en uitdagende dagbesteding en re-integratie mogelijkheden voor mensen met een beperking. Door de diversiteit aan werkzaamheden kan iedereen een baantje vinden die bij hem of haar past. Ze verzorgen bijvoorbeeld de dieren of helpen bezoekers in het café en de winkel. De deelnemers worden gestimuleerd om zelf initiatieven en verantwoordelijkheid te nemen.

Jungle Café

Tijdens een bezoekje aan Almere Jungle kun je in het Jungle Café nog even nagenieten. In de zomer kun je genieten op het grote terras met lekker (schep)ijs uit de ijssalon. In de winter kun je heerlijk relaxen bij de houtkachel met een warme chocolademelk met slagroom. Ook hier word je geholpen door enthousiaste medewerkers en deelnemers van Nieuwland Werk Taal Zorg. Na een goede kop koffie of een lekker ijsje kun je de rest van het opvangcentrum ontdekken!

Landgoedwinkel

In de landgoedwinkel vind je gezonde en biologische voedingsmiddelen zoals frisse sappen, lekkere jams en gezonde muesli. En natuurlijk echte streekproducten zoals het Kemphaanbier, vernoemd naar stadslandgoed de Kemphaan. Naast de voedingsmiddelen vind je er leuke cadeaus en decoratie artikelen, een bezoekje waard dus. Bij de uitgang kun je een financiële bijdrage leveren in de bek van de schildpad. Dit gaat rechtstreeks naar de voeding en verzorging van de dieren.

 

Beleef Almere Jungle

Bij Almere Jungle zit je midden tussen de exotische dieren. Je bent van harte uitgenodigd in het opvangcentrum om met eigen ogen te zien hoe deze dieren leven!

Adres

Kemphaanpad 2
1358 AC Almere

Openingstijden

maandag t/m zaterdag 10:00 – 17.00 uur
zondag 11:30 – 17:30 uur

Volg Dierenopvangcentrum Almere Jungle

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!