Dierenpark Almere Jungle

 


Je kan weer dieren kijken bij Almere Jungle! – 19 juni 2020

Goed nieuws voor alle dierenvrienden, je kan weer op bezoek bij Almere Jungle! Om het aantal bezoekers te stroomlijnen, werkt de Jungle nu met online kaartverkoop. Wil je op bezoek bij de dieren? Boek dan je kaartjes van tevoren op almerejungle.nl. Er is een hoop veranderd in de afgelopen maanden, zo zijn er speciale paden gemarkeerd voor éénrichtingsverkeer en is er weer hard gewerkt aan het vernieuwen van een aantal dierenverblijven. Wanneer ga jij langs?


 

Almere jungle is niet zomaar een dierenpark! Beleef hét in Almere Jungle! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Neem een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geuren pad en voer zelf de schildpadden! Onze dieren zijn afkomstig uit de opvang. Dit betekent dat de vorige eigenaren de dieren niet meer willen of kunnen houden of dat de dieren uit een benaderde situatie bevrijd zijn. In ieder werelddeel krijg je ook een glimp te zien van de uiteenlopende flora met bijbehorende educatie. Een deel van onze flora collectie kweken we zelf en ruilen we met andere botanische tuinen. Hierdoor dragen we bij aan soortbehoud en natuurbescherming. Met uw bezoek steunt u zowel de opvang van dieren als een leuke en zinvolle dagbesteding voor onze cliënten.

Mens en dier

Almere Jungle is onderdeel van de landelijke zorginstelling Nieuwland werk taal zorg. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden. Er zijn maar liefst acht verschillende werkplekken waarin wij dagbesteding aanbieden. Dit betekent dat de dieren worden verzorgd door onze cliënten onder professionele begeleiding. Ook de groenvoorziening, het Jungle café en de Jungle store worden gedraaid door onze cliënten. Deze unieke combinatie van mensen, dieren en publiek zorgt voor een leuke sfeer en bijzondere ontmoetingen.

Voel en beleef rondleiding & Beestachtige kinderfeestjes

Wil je graag meer weten dan wat er op de bordjes staat? Dan is de voel & beleef rondleiding misschien wel iets voor jou! Tijdens deze rondleiding neemt een dierverzorger je mee en vertelt je alles wat je wilt weten over Almere Jungle. Je krijgt een kijkje achter de schermen en mag diverse dieren vasthouden. De rondleiding wordt aangepast naar de leeftijd van de deelnemers en is dus geschikt voor jong en oud! Ben je binnenkort jarig en ben je gek op dieren? Houd dan je feestje in Almere Jungle! We bieden diverse arrangementen aan met onder andere rondleidingen en speurtochten. Tot snel in Almere Jungle!

Bezoek de website voor meer informatie.

 

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Nieuwland Werk Taal Zorg

Niet alleen de kinderen komen naar het landgoed om iets te leren, maar ook de deelnemers van Nieuwland Werk Taal Zorg leren veel op de Kemphaan. Almere Jungle biedt mensen met een beperking, zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. Nieuwland Werk Taal Zorg is een landelijk erkende zorginstelling die deze personen begeleidt bij het werken in Almere Jungle. Zij krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en krijgen daarbij veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Jouw bezoek aan Almere Jungle zorgt ervoor dat de deelnemers een nog leukere dagbesteding krijgen!

Jungle Café

Na je wandeling nog nagenieten in de jungle? Dat kan onder het genot van huisgemaakte appeltaart en een lekkere bak koffie bij het Jungle Café. Ontdek alle ijssoorten in de zomer of geniet in de winter van warme chocolademelk met slagroom rond de houtkachel. Je wordt bediend door de enthousiaste cliënten. Het Jungle Café is elke dag geopend. Op maandag tot en met zaterdag kan je bij ons terecht tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag van 11.30 tot 17.30 uur.

Landgoedwinkel

In de landgoedwinkel vind je gezonde en biologische voedingsmiddelen zoals frisse sappen, lekkere jams en gezonde muesli. En natuurlijk echte streekproducten zoals het Kemphaanbier, vernoemd naar stadslandgoed de Kemphaan. Naast de voedingsmiddelen vind je er leuke cadeaus en decoratie artikelen, een bezoekje waard dus. Bij de uitgang kun je een financiële bijdrage leveren in de bek van de schildpad. Dit gaat rechtstreeks naar de voeding en verzorging van de dieren.

 

Beleef Almere Jungle

Bij Almere Jungle zit je midden tussen de exotische dieren. Je bent van harte uitgenodigd in het opvangcentrum om met eigen ogen te zien hoe deze dieren leven!

Adres

Kemphaanpad 2
1358 AC Almere

Openingstijden

maandag t/m zaterdag 10:00 – 17.00 uur
zondag 11:30 – 17:30 uur

Volg Dierenopvangcentrum Almere Jungle

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!