Schoolreisje bij Stad & Natuur

De Kemphaan heeft haar eigen aanbod voor een schoolreisje: Roze en Groen, dat moet je doen! Dit schoolreisje met als thema landschap en architectuur, speelt zich op twee verschillende locaties: het roze deel in het Klokhuis in Almere Poort en het groene deel bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan.Het schoolreisje bestaat uit een activiteitenprogramma waarbij de kinderen op een spelende manier in workshops of ontdekkingstochten aan de slag gaan. In KindercASLa is van alles te beleven en te onderzoeken. Kinderen leren spelenderwijs over bouwen, wonen, gezond leven en over duurzaamheid. Op het groene Stadslandgoed de Kemphaan gaan de kinderen op ontdekkingstocht en beleven van alles door te onderzoeken en de opgedane kennis toe te passen op het gebied van natuur en cultuur. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Schoolprogramma’s voor onderwijs en bso’s

De natuur dichterbij brengen. Dichterbij de stad, dichterbij de scholen, de opvanglocaties en de leefomgeving van kinderen en hun ouders. Dat is het doel van Stad & Natuur. Zij bieden elk jaar een vernieuwend en aansprekend programma voor de diverse vormen van onderwijs  en bso’s in Almere aan.

Schoolreisje bij Fun Forest

Een hele dag actief bezig met de klas, dat kan bij Fun Forest Almere! Eerst een aantal teambuilding spellen om vervolgens na de lunch door te gaan naar de boomtoppen om te klimmen en te klauteren. Bij hele grote groepen kun je deze activiteiten rouleren, zodat iedereen een leuke dag heeft. Speciaal voor schoolklassen geldt een gereduceerd tarief! Meer informatie en boeken kan door te mailen naar klantenservice@funforest.nl of te bellen met de klantenservice via 088 – 369 7000.

Schoolreisje naar het Kinderkookcafé

Met de hele klas tijdens het schoolreisje gezellig koken en nog iets leren ook! Dat kan in het Kinderkookcafé bij de Stadsboerderij in Almere. Speciaal voor schoolklassen is er een lesprogramma ontwikkeld waarbij de kinderen leren koken met biologische en lokale ingrediënten. Tijdens dit lesprogramma leren de leerlingen over gezonde voeding, de herkomst van ons voedsel en de rol van de boerderij in onze voedselkringloop. Neem contact op met stadsboerin Tineke, via destadsboerderij@planet.nl , voor meer informatie en het aanmelden van de klas.

Kookworkshops bij de Stadsboerderij

Wat eet ik? Wat kook ik? En waar komen de producten allemaal vandaan? In de boerderijkeuken van de Stadsboerderij worden verschillende kookworkshops gehouden. Zo is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar: het Kinderkookcafé, voor middelbare scholen: het lesproject Food Roots en voor studenten: Koken op kamers. Ook zijn er kookworkshops mogelijk voor bedrijfs- of familie-uitjes. Bij elke kookworkshop wordt gedacht aan gezonde voeding, de herkomst van ons voedsel en de rol van de boerderij in de voedselkringloop. Voor meer informatie en het boeken van jouw kookworkshop kijk op de website van de Stadsboerderij!

Actief groepsuitje bij Fun Forest

Een echt actief en avontuurlijk groeps-, familie- of bedrijfsuitje begint natuurlijk bij Fun Forest Almere. Met de hele groep, familie of het hele bedrijf 3 uur lang door de uitdagende parcoursen van het klimpark manoeuvreren. Of ga je liever een Forest Adventure aan met de groep? Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende soorten spellen waarbij je het groepsgevoel stimuleert en natuurlijk gaat voor de winst! Na zo’n actieve ochtend of middag wil je natuurlijk genieten van een heerlijke lunch, diner, BBQ of borrel. Dit wordt verzorgd in combinatie met Dubbel-Op en restaurant Buitengewoon Lekker. Bekijk alle mogelijkheden en boek gelijk jouw actieve uitje via de website van Fun Forest!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!