Bedrijfsuitje in het Almeerderhout

Iets voor jou, een uitdagende baan in de natuur? Je ontdekt het tijdens deze actieve dag in het bos. Kruip in de huid van een boswachter en proef het echte buitenleven. Na de ontvangst met koffie en een lokale lekkernij ga je het veld in voor een korte ontdekkingstocht. De boswachter vertelt over zijn werk en het gebied, en laat je kennismaken met de dieren en planten die er leven. Na de smakelijke lunch wordt het aanpakken. Je groep gaat aan de slag met veldwerkzaamheden. Bij terugkomst staan er hapjes en drankjes klaar. Een gezellige afsluiter van een inspirerende en actieve dag in de natuur. Bijzondere wensen? Dit arrangement kun je helemaal op maat en smaak samenstellen met extra’s, bijvoorbeeld met een diner of een combinatie van de diverse activiteiten die op het Landgoed te doen zijn door bijvoorbeeld ook te gaan klimmen bij Fun Forest. De medewerkers van Staatsbosbeheer vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Schoolreisje naar het Almeerderhout

Met je klas naar buiten, het bos in? Dat kan in Almere! Onder deskundige begeleiding ontdekken en beleven kinderen de natuur. We bieden verschillende mogelijkheden: van een dagdeel tot een dag lang, en van speuren in de natuur tot een bezoek aan klimpark Fun Forest. Zo kun je bijvoorbeeld samen met de boswachter van Staatsbosbeheer het bos in. Hij kent alle bijzondere plekken en laat de kinderen ieder seizoen wel wat spannends beleven. Of steken jullie liever de handen uit de mouwen? Kom dan de boswachter een handje helpen. Gaan jullie liever klauteren tussen de boomtoppen in het klimbos? Of vlotten bouwen op het meer? Of handboogschieten? Of op heuse expeditie? Mogelijkheden genoeg. Voor meer informatie almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036-5384416

Groepsuitjes voor het voorgezet onderwijs op de Kemphaan

Voortgezet en middelbaar onderwijs is ook van harte welkom op de Kemphaan. Dit kan op vele mogelijke manieren. Denk aan volledige dagprogramma’s al dan niet met een door de school gekozen thema. Wij bieden maatwerk. Zo hebben wij onlangs voor de Meergronden een activiteit ontwikkeld over de geschiedenis van Almere, waarin ze ontdekten dat er al in de steentijd mensen leefden op Almeerse bodem. Hierbij leerden ze onder andere een aantal overlevingstechnieken, wat duidelijk maakte dat het leven toen ook best ingewikkeld kon zijn. Het Echnaton heeft een volledig dagprogramma gevolgd, dat wij in overleg met de andere partijen op het landgoed hebben samengesteld. Ze gingen op bezoek bij de Stadsboerderij, leerden allerlei overlevingstechnieken van Polderbushcraft en gingen klimmen bij Fun Forest. Kosten zijn afhankelijk van de invulling van het programma. Voor meer informatie mail je naar educatie@stadennatuur.nl of kijk je op www.stadennatuur.nl onder leer.

Bijenpraatjes voor groepen

Op de Kemphaan leven veel dieren, apen, schapen, koeien, reptielen, maar ook vele miljoenen bijen. Imker Cor Dol nodigt je graag uit in zijn bijenstal. Hij geeft een demonstratie, vertelt van alles over zijn bijenvolken en laat zien dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Wist je bijvoorbeeld dat voor één potje honing 200.000 vluchten gemaakt moeten worden? En dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels, peren en pruimen zouden zijn? Zonder bijen geen bestuiving en zonder bestuiving geen vrucht. Ook ontdek je wat de verschillen zijn tussen wespen, hommels en deze honingbijen. Benieuwd hoe de honing van deze bijen smaakt? Je kunt een potje kopen van de honing, die is verzameld door de bijen van deze bijenstal (indien voorradig). Kosten per groep €15,00. Duur 1 uur. Na afloop kunnen ook nog kaarsjes gedraaid worden, kosten €1,00 per kaarsje. Aanmelden kan via educatie@stadennatuur.nl.

Schoolreisje bij Stad & Natuur

De Kemphaan heeft haar eigen aanbod voor een schoolreisje: Roze en Groen, dat moet je doen! Dit schoolreisje met als thema landschap en architectuur, speelt zich op twee verschillende locaties: het roze deel in het Klokhuis in Almere Poort en het groene deel bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan.Het schoolreisje bestaat uit een activiteitenprogramma waarbij de kinderen op een spelende manier in workshops of ontdekkingstochten aan de slag gaan. In KindercASLa is van alles te beleven en te onderzoeken. Kinderen leren spelenderwijs over bouwen, wonen, gezond leven en over duurzaamheid. Op het groene Stadslandgoed de Kemphaan gaan de kinderen op ontdekkingstocht en beleven van alles door te onderzoeken en de opgedane kennis toe te passen op het gebied van natuur en cultuur. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Schoolprogramma’s voor onderwijs en bso’s

De natuur dichterbij brengen. Dichterbij de stad, dichterbij de scholen, de opvanglocaties en de leefomgeving van kinderen en hun ouders. Dat is het doel van Stad & Natuur. Zij bieden elk jaar een vernieuwend en aansprekend programma voor de diverse vormen van onderwijs  en bso’s in Almere aan.

Schoolreisje, alternatieve gymles of sportdag bij Fun Forest

Een hele dag actief bezig met de klas, dat kan bij Fun Forest Almere! Eerst een aantal teambuilding spellen om vervolgens na de lunch door te gaan naar de boomtoppen om te klimmen en te klauteren. Bij hele grote groepen kun je deze activiteiten rouleren, zodat iedereen een leuke dag heeft. Speciaal voor schoolklassen geldt een gereduceerd tarief! Meer informatie en boeken kan door te mailen naar klantenservice@funforest.nl of te bellen met de klantenservice via 088 – 369 7000.

Schoolreisje naar het Kinderkookcafé

Met de hele klas tijdens het schoolreisje gezellig koken en nog iets leren ook! Dat kan in het Kinderkookcafé bij de Stadsboerderij in Almere. Speciaal voor schoolklassen is er een lesprogramma ontwikkeld waarbij de kinderen leren koken met biologische en lokale ingrediënten. Tijdens dit lesprogramma leren de leerlingen over gezonde voeding, de herkomst van ons voedsel en de rol van de boerderij in onze voedselkringloop. Neem contact op met stadsboerin Tineke, via destadsboerderij@planet.nl , voor meer informatie en het aanmelden van de klas.

Kookworkshops bij de Stadsboerderij

Wat eet ik? Wat kook ik? En waar komen de producten allemaal vandaan? In de boerderijkeuken van de Stadsboerderij worden verschillende kookworkshops gehouden. Zo is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar: het Kinderkookcafé, voor middelbare scholen: het lesproject Food Roots en voor studenten: Koken op kamers. Ook zijn er kookworkshops mogelijk voor bedrijfs- of familie-uitjes. Bij elke kookworkshop wordt gedacht aan gezonde voeding, de herkomst van ons voedsel en de rol van de boerderij in de voedselkringloop. Voor meer informatie en het boeken van jouw kookworkshop kijk op de website van de Stadsboerderij!

Actief groepsuitje bij Fun Forest

Een echt actief en avontuurlijk groeps-, familie- of bedrijfsuitje begint natuurlijk bij Fun Forest Almere. Met de hele groep, familie of het hele bedrijf 3 uur lang door de uitdagende parcoursen van het klimpark manoeuvreren. Of ga je liever een Forest Adventure aan met de groep? Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende soorten spellen waarbij je het groepsgevoel stimuleert en natuurlijk gaat voor de winst! Na zo’n actieve ochtend of middag wil je natuurlijk genieten van een heerlijke lunch, diner, BBQ of borrel. Dit wordt verzorgd in combinatie met Dubbel-Op en restaurant Buitengewoon Lekker. Bekijk alle mogelijkheden en boek gelijk jouw actieve uitje via de website van Fun Forest!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!