Schoolreisje bij Stad & Natuur

De Kemphaan heeft haar eigen aanbod voor een schoolreisje: Roze en Groen, dat moet je doen! Dit schoolreisje met als thema landschap en architectuur, speelt zich op twee verschillende locaties: het roze deel in het Klokhuis in Almere Poort en het groene deel bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan.Het schoolreisje bestaat uit een activiteitenprogramma waarbij de kinderen op een spelende manier in workshops of ontdekkingstochten aan de slag gaan. In KindercASLa is van alles te beleven en te onderzoeken. Kinderen leren spelenderwijs over bouwen, wonen, gezond leven en over duurzaamheid. Op het groene Stadslandgoed de Kemphaan gaan de kinderen op ontdekkingstocht en beleven van alles door te onderzoeken en de opgedane kennis toe te passen op het gebied van natuur en cultuur. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Prijs
De prijs per dag per groep van maximaal 60 kinderen (beschikbaar op maandag / vrijdag, mei – augustus)
€ 410,- excl. busvervoer van, naar en tussen de locaties en lunch en BTW.
€ 710,- incl. lunch, excl. bus van, naar en tussen de locaties en BTW.
Voor bovenbouw geldt een extra toeslag in verband met het maken van de fotocollage en het huren van 30 foto-camera’s.

Programma
Elk activiteitenprogramma is aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen. De activiteiten sluiten direct aan bij de leergebieden en kerndoelen in het primair onderwijs. En daarnaast is het gewoon een ontzettend leuk schoolreisje! Het programma is geschikt voor maximaal 60 kinderen. Op de dag zelf gaat de helft van de groep is ’s ochtends in het Klokhuis en ’s middags op de Kemphaan. Tijdens de lunch komen de groepen weer bij elkaar. De lunch kan zelf worden verzorgd of ingevuld worden met een aanvullend arrangement. Hierna draaien de groepen om.

Onderbouw: bouw een huis voor je lievelingsdier
In het Klokhuis biedt Stad & Natuur voor de onderbouw het programma ‘architect van de dierentuin’ aan.
Alle dieren hebben een eigen ‘huis’. Je gaat onderzoeken hoe verschillende dieren in hun huis wonen. Daarna bouw jezelf een huis voor jouw lievelingsdier. Op die manier worden de kinderen de architect van de dierentuin! Als afsluiting worden alle verblijven samengevoegd en is de dierentuin klaar. En bij Stad & Natuur gaan de leerlingen op ontdekkingstocht naar de dieren van het landgoed en hun verblijven. Ze gaan met rugzak en materiaal over het landgoed. Maak kennis met de geuren en kleuren van de natuur, ga op zoek naar de apen, koeien, schapen, geiten, bevers en bekijk hoe ze wonen en leven.

Middenbouw: experimenteer met natuurlijke materialen
Op de Kemphaan een doe-activiteit van anderhalf uur: schilder een koe of boetseer een aap voor de middenbouw. Desgewenst kan er ook een piratenschip worden gebouwd van natuurlijke materialen. Een mooie herinnering aan de dag om in de school te exposeren. Je hebt eerder succes als je durf te experimenteren! Twee groepen strijden om de eer wie de hoogste toren kan construeren met zeer alternatieve bouwmaterialen. Ruimtelijk inzicht, samenwerking en creativiteit gaan hand in hand. Wie wint de wedstrijd? Op de Kemphaan….

Bovenbouw: word architect of fotograaf
Iedereen ontwerpt een open of gesloten gevel van een huis, met ramen, deuren en daken. Samen vormen de gevelbeelden het silhouet van een wereldstad. De materialen zijn uitdagend en makkelijk te verwerken. Bij Stad & Natuur gaan de kinderen op fotosafari onder leiding van natuurfotograaf. Water, macro, vlinders, paddenstoelen, enge beestjes, herfst, lente, etc. De natuurfotograaf zorgt voor een bijzondere herinnering in de vorm van een fotocollage. Om in de klas op te hangen. Voor bovenbouw geldt een extra toeslag in verband met het maken van de fotocollage en het huren van 30 foto-camera’s.

Meer informatie of direct boeken?
Ga naar www.stadennatuur.nl, klik op natuurlijk onderwijs of stuur een mail naar educatie@stadennatuur.nl

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!