Op safari in de Beverbus

De Beverbus rijdt weer vanaf half juni. Ontdek het Almeerderhout vanuit de nieuwe ecokar de Beverbus. Ontdek het Almeerderhout vanuit de Beverbus. De gids van Staatsbosbeheer kan je alles vertellen over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Houd je fototoestel bij de hand, want als je geluk hebt, schiet je onderweg misschien wel een mooi plaatje van een ree, vos, bever of ijsvogel.

Knutsel2Go pakket

Voor de ontspanning of zomaar omdat het leuk is, Knutsel2Go! Het buitencentrum heeft super leuke, creatieve coronaproof knutsel activiteiten. Deze kun je thuis of buiten doen. Elk Knutsel2Go pakket heeft een linkje met de natuur. Je gaat aan de slag aan de hand van een beschrijving op papier, inclusief diverse materialen. Elk pakket bevat nog een leuke tip van de boswachter. De Knutsel2Go pakketten zijn erg leuk en gezellig om te doen en in verschillende varianten te verkrijgen. Elke maand komen twee nieuwe pakketten beschikbaar. Voor de maand mei, maak je eigen eendjes en/of een trekpop. Hoe kom je aan deze natuur knutselpakket? Kom langs bij het buitencentrum of mail naar almeerderhout@staatsbosbeheer.nl Kosten per pakket €4.50

Klimmen bij Fun Forest

In Almere klim je door het langste zipline park van Nederland. Iedere route begint en eindigt met een tokkelbaan, waarbij je door de bossen en over het water zweeft. Er zijn 4 verschillende routes waar je uit kan kiezen, zo bepaal je zelf hoe hoog je gaat! Omdat je zelf kiest hoe hoog je klimt, is klimmen bij Fun Forest Almere geschikt voor jong en oud. Je beweegt door middel van touwnetten, balken en ziplines door de bomen. Aan het einde wacht voor de echte durfals zelfs een vrije sprong!

Online Rondleiding Stichting AAP

Wil jij een kijkje nemen achter de schermen bij AAP? Dat kan nu met onze digitale rondleiding! Door de coronamaatregelen zijn de rondleidingen bij AAP al een tijdje geschrapt. Omdat niemand weet hoe lang we nog moeten wachten voordat we weer bezoekers op het terrein mogen verwelkomen, kan je AAP nu op afstand en dus corona-proof bezichtigen!

Zintuigenpad

Heb jij goede voornemens? Of zelfs groene voornemens? Wat dacht je van vaker naar buiten gaan om te wandelen? Dat is niet alleen goed voor je conditie, spieren en botten, het vermindert ook stress. Start vandaag nog! Download hier de uitleg van het zintuigenpad Tips voordat je op pad gaat: – Doe laarzen of schoenen aan die vies mogen worden. – Kom bij voorkeur op de fiets of te voet. – Vermijd de drukste dagen (zaterdag en zondag) vooral tussen 11u en 15u. – Is het te druk op de parkeerplaats? Kies dan een alternatieve plek of kom een andere keer terug. – Laat géén afval achter in de natuur Welkom, maar respecteer de regels Gelukkig houden de meesten van jullie zich netjes aan de huisregels van het gebied. Bij iedere ingang van onze natuurgebieden staan de huisregels van het gebied op bruine borden. Lees voordat je aan de tocht begint even de huisregels, zo houden we het voor jullie als bezoekers maar ook voor de bewoners (planten en dieren) van het bos prettig.  

Corona-proof Kabouterpad

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de opdrachten niet verkrijgbaar zolang het Buitencentrum gesloten is. Speuren naar kaboutersporen In een echt bos wonen natuurlijk ook echte kabouters…deze zijn alleen niet altijd zo makkelijk te vinden. Kom snel naar het speciale Kabouterpad op landgoed de Kemphaan. Het schijnt dat het er krioelt van de kaboutertjes! Help daarom de boswachters en ga op zoek naar de kabouterfamilie. Volg de sporen en misschien zie je wel kleine voetafdrukken in het zand of sssstt… volgens mij hoor ik ze zingen. Kabouterpaden zijn leuke en leerzame speurtochten voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Maar ook oudere kinderen die nog in kabouters geloven zijn welkom. Ze gaan getooid met een puntmuts en knapzak buiten op zoek naar kaboutersporen en voeren opdrachten uit. Die puntmuts én een kabouterpin als beloning mogen ze daarna mee naar huis nemen. Corona Als gevolg van de coronamaatregelen is het kabouterpakket iets aangepast. In plaats van een knapzak met allerlei spulletjes en wat lekkers krijg je nu een opdrachtenvel, een kaboutermuts en een kabouterpin. De kosten zijn € 3,50 per set en € 1,50 voor een extra muts of extra pin. Boek het kabouterpad online Familie Het kabouterpad kan alleen in … Continued

Voel & beleef rondleiding in Almere Jungle

Houd jij van dieren en avontuur? Dan is Almere Jungle echt iets voor jou! Met verschillende speurtochten en rondleidingen valt er genoeg te beleven in de Jungle. Er zijn grote slangen en gezellig papegaaien, mooie planten en slingerende paadjes. Kortom een echte belevenis die je niet snel zult vergeten.

Koeienpraatjes op de Stadsboerderij

Breng een bezoek aan de stallen van de Stadsboerderij op landgoed de Kemphaan en luister naar de boer en zijn hulpboeren tijdens de Koeienpraatjes! Zij vertellen je allemaal leuke weetjes over koeien in het algemeen en over de koeien die worden gehouden op de Stadsboerderij. Iedereen is van harte welkom om langs te komen op de laatste zondag van de maand rond 14.00 uur in de stal!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!