Kom naar de Kemphaan in de zomervakantie!

Van 4 juli t/m 30 augustus is het weer zomervakantie in Nederland en daarom vinden er op Stadslandgoed de Kemphaan de hele zomervakantie leuke activiteiten plaats. Tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Ga op avontuur bij dierenpark Almere Jungle, op waterbeestjes safari of vlieg door de bomen in het klimbos. Wat ga jij doen deze vakantie?

Wat is er allemaal te doen in de zomervakantie?

Klimmen bij Fun Forest

Dagelijks van 10:00 tot 18:00

Yes, het is bijna zomervakantie! Wist je dat je vanaf 4 juli iedere dag in het klimbos kan komen klimmen? Fun Forest in de zomervakantie dagelijks vanaf 10:00 geopend, je kan dus ook in ons bos terecht voordat het heel warm is. Je moet alleen nog even van tevoren reserveren. Wanneer zien we jou het klimbos?

Wil je komen klimmen? Lees dan van tevoren deze webpagina om je voor te bereiden op de nieuwe veiligheidsregels i.v.m. Corona. Klimmen is al mogelijk voor kinderen die langer zijn dan 120 cm. Je klimt 3 uur lang door het bos, waar je met alle ruimte even al je zorgen kan vergeten.

Poppenkastvoorstelling

Donderdag 13 augustus van 12:00 tot 16:00 (ieder heel uur een voorstelling)

Op donderdag 13 augustus komen Jan Klaassen en Katrijn weer naar de Kemphaan met een poppenkastvoorstelling over griezelbeestjes! Ben je ook benieuwd wat ze allemaal mee maken? Reserveer nu je kaarten voor een van de vier voorstellingen.

Je kunt alleen op vooraf reserveren meedoen met deze workshop. Reserveer voor kinderen tussen 4-12 jaar (aanbevolen leeftijd 4-9 jaar voor de poppenkast voorstelling). Zij hoeven geen afstand van elkaar te houden. Blijf als ouder op afstand wachten tot de voorstelling is afgelopen. Een kaartje kost €2,- per kind en de voorstelling duurt 20-25 minuten.

Koop hier je kaartje voor de voorstelling

Word hulpboswachter!

Op eigen gelegenheid

Zijn jouw kinderen avontuurlijk en stoer? Stuur ze het bos in met de Boswachter Academie van Almeerderhout en ze komen terug als gediplomeerde hulpboswachter! Een doe- en belevingspad voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar.

Tijdens de boswandeling krijgen de kinderen een hulpboswachtershandboek, een jas, een verrekijker en een kompas mee. Deze kunnen worden opgehaald bij Buitencentrum Almeerderhout. Aan de hand van het handboek moeten er verschillende opdrachten worden gemaakt in het bos. Als alle opdrachten zijn voltooid, vindt de uitreiking plaats en krijgen de kinderen het officiële hulpboswachter diploma!

Prijs: € 5 (kinderen) + € 10 borg voor de rugzak

Kabouterpad

Op eigen gelegenheid

In een echt bos wonen natuurlijk ook echte kabouters…deze zijn alleen niet altijd zo makkelijk te vinden. Kom snel naar het speciale Kabouterpad op landgoed de Kemphaan. Het schijnt dat het er krioelt van de kaboutertjes! Help daarom de boswachters en ga op zoek naar de kabouterfamilie. Volg de sporen en misschien zie je wel kleine voetafdrukken in het zand of sssstt… volgens mij hoor ik ze zingen.

Als gevolg van de coronamaatregelen is het kabouterpakket iets aangepast. In plaats van een knapzak met allerlei spulletjes en wat lekkers krijg je nu een opdrachtenvel, een kaboutermuts en een kabouterpin. De kosten zijn € 3,50 per set en € 1,50 voor een extra muts of extra pin.

Speurtocht: Baron Vos XIII vertelt over Biodiversiteit

Op eigen gelegenheid

Baron Vos XIII van kop tot staart neemt je mee over Stadslandgoed de Kemphaan! Je leert onderweg van alles over biodiversiteit. Bio wat? Heel simpel gezegd betekent biodiversiteit: ruim baan voor planten en dieren!

De speurtocht start bij het kantoor van Stad & Natuur, maar gaat door het bos. Er is geen vaste route, je kunt lekker over de paden zwerven op zoek naar cijfers. Doe je best, zodat je uiteindelijk een code hebt. Heb je de code goed? Maak dan de brievenbus open. Daar zit een mooie beloning in!

De speurtocht kost per boekje €1,50. Één boekje is genoeg voor het hele gezin! Neem wel even zelf een blaadje mee om de antwoorden op te kunnen schrijven. Je koopt de speurtocht hier.

Natuurcamping de Kemphaan

Kamperen op de Kemphaan

De zomervakantie is natuurlijk de perfecte tijd om lekker op vakantie te gaan! Het hoeft niet ver of lang, je kan zelfs een of twee nachten op de Kemphaan overnachten. Op deze natuurcamping kies je zelf het verblijf wat bij jou past. Boek jij een heerlijke kampeerbungalow, neem je zelf je tentje mee of overnacht je in een tipi of zelfs een brandweerauto? Hier op de camping kan het allemaal! Meer informatie…

Op bezoek bij de dieren in Almere Jungle

Dagelijks van 09:30 tot 17:00

Vanaf 4 juli gaat Almere Jungle weer 7 dagen in de week open. Het perfecte uitje voor jouw zomervakantie! Vergeet je alleen niet vooraf alvast je kaartje online te reserveren? 

Reserveer hier je kaarten

In Dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Voorheen hielden wij enkel opvang dieren maar wij breiden ons steeds verder uit naar meer exotische dieren.

De dieren krijgen hier een natuurlijk verblijf, voldoende verrijking, de juiste voeding en soortgenoten. Mede dankzij uw bezoek aan Almere Jungle kunnen wij onze dieren een goed thuis geven en dagbesteding bieden aan een grote groep mensen!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!