Zomervoorstelling ‘De Verlossing’ op Stadslandgoed de Kemphaan

De nieuwe zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is De Verlossing, van Hugo Claus. De voorstelling wordt gespeeld door Marie-Christine de Both (U bent mijn moeder), Mirjam Stolwijk (Blind date, Maria Stuart, Wilhelmina), Hanne Arendzen (Intouchables, Publieke Werken,Vijand van het volk), Wouter van Lierde (Hebriana, Eerste Liefde) en Bram De Win (Toneelgroep Maastricht). De voorstelling is te zien van 21 juni t/m 30 juli op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. De première is 1 juli.

‘De Verlossing’ is een onweerstaanbaar komisch portret van een beklagenswaardig gezin. Met licht venijn, maar niet zonder liefde, schetst Hugo Claus het bestaan van sjacheraar Oscar en zijn doodzieke vrouw Magda, in hun armzalige huis tussen de rotzooi, uitgemergelde kippen en voorbijrazende auto’s.

De enige die Magda begrijpt, is haar zus Marleen. Die is weliswaar overleden, maar duikt nog regelmatig op in Magda’s herinneringen. Oscar, Magda en hun kinderen – voetbalvrouw Julia en verzekeringsagent Karel – slagen er maar niet in elkaar genegenheid te tonen. Terwijl Oscar en Karel achter een handeltje versleten schoolbanken aangaan, stopt Magda haar hoofd in de oven en vraagt ze Julia het gas open te draaien.

Met De Verlossing balanceert Hugo Claus meesterlijk op de rand van humor en tragiek. Hoe hopeloos het leven van het gezin ook is, door rake observaties is ‘De Verlossing’ vooral buitengewoon geestig.

‘De Verlossing’ is te zien van 21 juni t/m 30 juli op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van woensdag t/m zaterdag. Aanvang 20.30u. Zondagmiddag aanvang 15.00u (alle zondagen behalve 16 juli). Op zondag 9 juli is na afloop géén diner. De kaartverkoop opent 5 mei. De première is 1 juli.

Meer informatie over de voorstelling, de acteurs, de randprogrammering en de kaartverkoop op www.theatergroepsuburbia.nl.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!