Zoemend naar de Bijen- en Insectendag bij Stad & Natuur!

Op zondag 12 juli is er op de Kemphaan van alles te beleven rond insecten en de honingbij in het bijzonder! Stad & Natuur Almere en de imkervereniging organiseren van 11-16 uur verschillende workshops, demonstraties, bijenpraatjes en er zijn zelfs steltlopende insecten!

Allereerst kom je alles te weten over de bijen in de Ids van Dussenbijenstal. Hier zijn diverse ervaren imkers aanwezig om jou honderduit te vertellen over deze bijzondere dieren. De imkers laten verschillende materialen zien die zij gebruiken om bijen te houden en vertellen over de bijenkoningin, de darren en de werksters. Daarnaast zullen de imkers een demonstratie honing slingeren geven en zal er ook honing verkocht worden!

Natuurlijk luister je niet alleen naar de interessante verhalen, maar ga je ook zelf aan de slag met bijen en insecten! Kinderen mogen van bijenwas een kaarsje maken, insecten bekijken door een microscoop, de mierenboerderij bekijken en ze kunnen zelfs een bijendans doen! Er is een mandenvlechter aanwezig en ook Happy Insect zal er zijn met verschillende insectenspullen, kleurplaten en insectenhotels. Deze insectenhotels, een onderdak voor insecten, kunnen gekocht en beschilderd worden. Ook verkoopt Happy Insect verschillende spullen, zoals loeppotjes en zoekkaarten.

Kleur in Cultuur is ook aanwezig met de Kunstbus, waar je bijen gaat maken van wol. Natuurlijk weet je dat bijen op bloemen afkomen en daarmee heerlijke bloemenhoning maken. Daarom ga je onder leiding van Kunstenares Saskia Burleson hele grote bloemen schilderen! Als laatste zijn ook Chorti en Hippus aanwezig. Deze steltlopende insecten maken de bijen- en insectendag helemaal compleet!

Deelname aan de workshops kost 1 strip van Stad & Natuur (€8,00 voor 4 strippen/€3,00 voor 1 strip). De bijen- en insectendag op de Kemphaan is een onderdeel van de Landelijke Open Imkerijdagen. Dit evenement vindt dit jaar voor de zesde opeenvolgende keer plaats. Aan de LOI doen ongeveer 250 individuele imkers of lokale imkerverenigingen verspreid over het hele land mee. De Landelijke Open Imkerijdagen trokken vorig jaar 24 duizend bezoekers op 262 verschillende plaatsen door heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de bijen- en insectendag op de Kemphaan op www.stadennatuur.nl/de-kemphaan.nl/

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!