Vier mee met de verjaardag van Stad & Natuur

Op 1 juli 2019 bestaat Stichting Stad & Natuur Almere 10 jaar. Dit jubileum is een reden voor een groot feest op 30 juni van 12-16 uur in de schapenweide op Stadslandgoed de Kemphaan.

Deze middag komen alle hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar natuureducatie en –activiteiten voorbij. Heb jij bijvoorbeeld brandnetelsoep gemaakt in het Vroege Vogelbos of heb je bijenkaarsjes gerold op de Kemphaan? Het kan nu allemaal op één dag, leuk voor jong en oud! “Een aantal workshops en activiteiten mogen tijdens het jubileumfeest niet ontbreken! Kom bijvoorbeeld een stokbroodje bakken boven een kampvuur of bekijk de demonstratie droog ijs maken met Mad Science” zo vertelt Joyce Grobben, organisator van het jubileumfeest van Stad & Natuur. “Ook is er een workshop lepelbranden van Polderbushcraft en kun je de middag vastleggen op de gevoelige plaat in de fotobus.”

Ook aan de dieren wordt gedacht. Je kunt een vogelhuisje timmeren zodat je volgend jaar een mooi plekje hebt voor de vogels om in te nestelen. Ook komt er een knuffelhoekje met kleine dieren, worden er schapen geschoren en geknipt en kun je een ritje maken in de paardentram. Naast deze activiteiten is er nog véél meer om te doen! Bekijk de volledige lijst op www.stadennatuur.nl!

Wie is er nog meer?
Stad & Natuur werkt al jaren samen met verschillende groenverenigingen. Ook zij zullen deze dag aanwezig zijn om te laten zien wat zij doen voor het Almeerse groen. Denk hierbij aan IVN Almere, de Almeerse Wolunie, de imkervereniging Zuid-Flevoland, Kunstenaarsvereniging Flevoland, de Kerkuilenwerkgroep en aquariumvereniging Barbus Ticto.

Voor kinderen is er op 30 juni een stempelkaart. Als zij meer dan 5 activiteiten doen, dan krijgen zij een echte Groen Kampioen medaille! Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strip van de strippenkaart van Stad & Natuur. Een strippenkaart met 5 strippen kost € 6,00. Voor meer informatie over Stad & Natuur en het jubileumevenement vind je op www.stadennatuur.nl.

Geschiedenis van Stad & Natuur
Op 1 juli 2009 werd de Stichting Stad & Natuur opgericht als verzelfstandigde afdeling van de gemeente Almere. De geschiedenis gaat echter verder terug. Vanaf 19881 was er al sprake van toen nog ‘natuurvoorlichting’ in de persoon van Hans Warrink. Daarna heeft hij de gemeentelijke NME-afdeling verder uitgebreid op de locatie het Eksternest in het Vroege Vogelbos. Van daaruit werd de natuur- en milieueducatie voor Almeerse scholen opgezet. Ook werden Almeerse groenverenigingen ondersteund en werden de plannen gemaakt voor andere locaties, zoals Stadslandgoed de Kemphaan, kinderboerderij Den Uylpark en Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Na de verzelfstandiging is de stichting verder meegegroeid met de stad van vier naar acht locaties op dit moment.

Al 10 jaar lang bereikt de Stichting wij per jaar 20.000 leerlingen in het Almeerse onderwijs met onze educatieve programma’s en laten we ruim 200.000 Almeerders kennismaken met de bijzondere groene plekken verspreid over de stad. Ook bieden wij honderden vrijwilligers de mogelijkheid om actief betrokken te zijn. Wij maken ons hard om ook in de toekomst de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur kunnen blijven verbinden. Want natuur is van essentieel belang!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!