‘T Woud Ensemble speelt De Keizer van de Kippen bij Stadsboerderij Almere

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus om 20.00 uur en op zondag 9 augustus om 15:00 uur is de nieuwe voorstelling van ’t Woud Ensemble De Keizer van de Kippen te zien bij Stadsboerderij Almere.

Het verhaal
Een komedie over Keizer Romulus, de laatste keizer van het Romeinse Rijk. Terwijl zijn Rijk op instorten staat, oefent hij onverstoord en goedgemutst zijn enige liefhebberij uit: het houden en fokken van kippen. Regeren laat hij over aan zijn verwarde kokkin en de vertwijfelde keizerin. Ten einde raad beramen zij een staatsgreep voor om hem van zijn troon te stoten.

Toneel op locatie
De Keizer van de Kippen is een komedie die steeds meer uit de hand dreigt te lopen en op ‘House of Cards’ begint te lijken, maar dan in de stijl van ‘Fawlty Towers’. En dat alles binnen het unieke format van ’t Woud Ensemble: toneel op locatie met intrigerende en soms hilarische personages, laagdrempelig, transparant, onderhoudend en met diepgang. De toeschouwers op houten klapstoelen in de directe omgeving van landgoederen en ludieke buitenplaatsen die het verhaal en de sfeer van de voorstelling ondersteunen en versterken.

De makers
De voorstelling wordt gespeeld door Margien van Doesen, Flip Filz, Olaf Malmberg en Heike Wisse. De tekst is een rigoureuze bewerking van het stuk ‘Romulus de Grote’ van Friedrich Dürrenmatt uit 1950 door Mart-Jan Zegers, die ook tekent voor de eindregie.

Data en kaartverkoop
Locatie: Stadsboerderij Almere. Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
– vr 7 augustus om 20:00 uur
– za 8 augustus om 20:00 uur
– zo 9 augustus om 15:00 uur
Kaartverkoop via www.corrosia.nl, of bij de kassa op de locatie zelf (alleen contant)
De Keizer van Kippen is te zien tot en met eind september 2015 op bijzondere buitenlocaties en landgoederen in het hele land, waaronder UNESCO Werelderfgoed Schokland, Paleis Soestdijk en nu dus voor het eerst bij de Stadsboerderij Almere.

Voor meer informatie, speellijst en locaties: www.woudensemble.nl

Foto: Saris & Den Engelsman

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!