Jonge gezinnen, sportievelingen en G-Sporters op Modderrun 2018

Na een succesvolle eerste editie in 2017 staat de Modderrun op de Kemphaan ook in 2018 op de kalender. 5, 6 en 7 oktober gaan we de strijd aan met elkaar en de elementen op het obstakelparcours van 3, 6, 9 of 12 kilometer dwars door de bossen van Stadslandgoed de Kemphaan.

Op het parcours moeten de deelnemers 14 tot 28 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren wereldwijd zeer populair, en nu is de eerste jaarlijks terugkerende ‘mud-run’ in Almere ook een feit.

Obstakels? “Te denken valt hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden. We gaan ze natuurlijk nog niet allemaal verklappen. Men mag het allemaal zelf gaan ondervinden” aldus Ed Bergman, de ontwerper en bouwer van de hindernissen.

“In 2017 kwamen de deelnemers uit het hele land, van Zierikzee tot Wieringerwerf, van Roermond tot Drachten. Hiermee zetten we Almere op de sportieve kaart.” Geeft Hans Wessels aan. Hij is één van de initiatiefnemers. Op zaterdag is het terrein voor deelnemers van 12-16 jaar en 16+. Met parcours van 6, 9 en 12 kilometer een flinke uitdaging voor zelfs de meest fanatieke sporters.

Op zondag is het terrein voor jonge kinderen met hun ouders op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep wordt er een korter parcours aangelegd van 3 km.

Zondagochtend ziet de organisatie als het mooiste moment, het eerste startvak is voor sporters met een verstandelijke beperking; G-sporters. “Vorig jaar hebben we dit startvak later toegevoegd, omdat hier simpelweg vragen over kwamen. Dit jaar werken we samen met enkele grote organisaties om ook voor deze doelgroep een fantastische ervaring mogelijk te maken.” geeft Liesbeth Bronkhorst aan, directeur van Stichting Stad & Natuur.

De Early Bird inschrijvingen zijn open vanaf 12 april. Na 1 juni worden de entreetickets verhoogd in prijs. Dus men moet er snel bij zijn. De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. Meer informatie over de Modderrun is te vinden op www.modderrun.nl.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!