Indianenzomer op de Kemphaan

Deze hele zomer staat Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan in het teken van de oorspronkelijke inwoners van de Amerika’s: de indianen. Naast diverse indianenworkshops en een mooie tentoonstelling kun je meedoen aan spannende indianenactiviteiten. Doe mee, leef je in en beleef de zomer door indianenogen! Het startsein wordt gegeven tijdens Horse & Outdoor op 22 juli a.s.

In harmonie met de natuur
De Amerikaanse indianen wisten het allang: als mens moeten we onze leefwereld niet uitbuiten, maar in harmonie leven met de natuur. En dat is precies wat Stad & Natuur Almere, de organisator van de indianenzomer, kleine en grote bewoners van Almere wil laten zien, voelen en beleven. De prachtige groene locatie van Stadslandgoed de Kemphaan is bij uitstek geschikt om je de hele zomer lang te verdiepen in de natuur, natuurbeleving en de indrukwekkende wereld van de indianen.

Horse & Outdoor besteedt daarom dit jaar speciale aandacht aan de rol van het paard in Amerika. Horse & Outdoor bevat dan ook spectaculaire shows waarin het verhaal van de indianen en hun paarden wordt verteld. Er zijn shows over de komst van paarden in Amerika, demonstraties waarin de behendigheid van paarden wordt getoond, er zijn heuse jaagdemonstraties, vrijheidsdressuur-optredens, er is een indianenshow en er zijn leuke workshops. Je kunt leren ringsteken en je kinderen kunnen op de foto met hun favoriete paard. Voor stoere jongens en meisjes is er zelfs een mechanische rodeostier! Ook kun je huifkartochten maken. Kortom: er is voor ieder wat wils tijdens deze veelzijdige en spectaculaire paardendag. Welkom op 22 juli tussen 12.00 en 16.00 uur.

Indianententoonstelling
Op 26 juli 13.30 uur opent wethouder Hilde van Garderen de indianententoonstelling in het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1. De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis, het wereldbeeld, de spirituele wereld en het alledaagse leven van de indianen. Een leerzame en interactieve belevenis voor jong en oud! Daarnaast is er een speurtocht: hoe zou een indiaan op de Kemphaan kunnen overleven?

Krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en boog en dromenvangers
Om de indianencultuur echt te beleven kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan diverse workshops. Denk aan het maken van krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en bogen en dromenvangers. Ook worden er workshops indianen-trommelen gegeven. Maar je kunt ook jouw unieke indianennaam vereeuwigen op een natuurbordje. Leuk, spannend en creatief!

Indianenzomerfestival
De indianenzomer op de Kemphaan wordt op 29 en 30 augustus afgesloten met een heus indianenzomerfestival! Wat er precies op het programma staat vind je op de website van Stad & Natuur, maar zoals je van ons gewend bent: theater, stokbroodje bakken en diverse workshops!

De toegang tot de tentoonstelling en het indianenfestival is gratis, voor de workshops en sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Online reserveren voor de workshops is aan te raden, reserveren en meer informatie via www.stadennatuur.nl.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!