Feestelijke openingsrit Vier Seizoenenpad

Feestelijke openingrit Vier Seizoenenpad

Fietsers, scootmobielgebruikers en wandelaars zijn van harte welkom. Halverwege de tour, bij Lodgerie Het Groene Geheim, is een muzikaal intermezzo verzorgt door Muziek enzo. 

Langs de route staat informatie over de natuur, de dieren in het bos en water en wat de verschillende seizoenen voor het bos betekenen. Bijzonder aan het Vier Seizoenenpad is dat het goed toegankelijk is voor mindervaliden. Het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) liet de route testen door twee scootmobielgebruikers; zij waren erg enthousiast over het pad.

Datum: zondag 30 augustus
Tijd: 13:30 uur
Locatie: Buitencentrum Almeerderhout

Programma
13.30 uur Verzamelen Buitencentrum Almeerderhout.
13.35 uur Startschot door Tanja Nieuwenhuizen van de gemeente Almere
13.45 uur Demonstratie Horse + Outdoor
14.00 uur Start excursie over Vier Seizoenenpad
o.l.v. boswachter Thijmen van Heerde
14.15 uur Muzikale pauze bij Lodgerie Het Groene Geheim
16.00 uur Einde

Horse & Outdoor
Stad & Natuur organiseert die zondag Horse & Outdoor op de schapenweide op De Kemphaan. Waar onder andere een demonstratie is die laat zien dat je een paard ook vanuit een scootmobiel kunt trainen. Samenwerkende partners: Staatsbosbeheer, Stichting Stad & Natuur, Stichting AAP, Gemeente Almere, Provincie Flevoland.

Het vernieuwde Vier Seizoenenpad is een van de ontwikkelingen rond Stadslandgoed De Kemphaan. Staatsbosbeheer, Stichting Stad & Natuur, Stichting AAP, de gemeente Almere en de provincie Flevoland werken samen om van het landgoed en omliggende bos een waar stadsbos te maken. Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen en activiteiten op/rond De Kemphaan? Kijk op almere.nl/boshart!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!