Een weekend vol vermaak op Stadslandgoed de Kemphaan

In het weekend van 27 en 28 juni is er van alles te beleven op Stadslandgoed de Kemphaan. Van buitenvoorstellingen tot klimmen door de boomtoppen en van schapen scheren tot ravotten door de modder.

Geniet van de pannenkoeken van Dubbel-Op of op het terras van het nieuwe bosrestaurant Buitengewoon Lekker. Gegarandeerd een heel weekend met vermaak voor het hele gezin.

Schapen en Ploegen op zaterdag
Op zaterdag 27 juni is er het schaapscheerdersfeest van Staatsbosbeheer bij het onlangs geopende buitencentrum Almeerderhout. Tussen 10.30 tot 16.00 uur worden alle 150 schapen geschoren terwijl de herder en de boswachter alles vertellen over de kudde. ‘s Avonds speelt Suburbia de voorstelling Ploegen, over een kunstenaar die terugkeert naar de boerderij van zijn ouders en ontdekt dat het boerenleven hem toch meer aanspreekt dan hij wil toegeven. Combineer de voorstelling met een diner met zoveel mogelijk biologische producten uit de streek met vlees dat rechtstreeks van de Stadsboerderij komt.

Modder, modder en nog eens modder
Op zondag 28 juni is het Internationale Modderdag en om dat te vieren heeft Stad & Natuur in het Zuiderzeespeelbos een uitdagend parcours uitgezet onder leiding van een echte survivalexpert. Niet bang om vies te worden? Bagger dan door de slootjes, door bemodderde tunnels en andere survivalobstakels. Neem zeker een setje droge kleren mee, want dit is de vieste dag van het jaar!

Buitenvoorstellingen en klimmen voor kinderen

Naast ravotten door de modder kunnen kinderen ook naar twee buitenvoorstellingen. Voor de allerkleinsten is bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op de voorstelling ‘Aadje Piraatje viert feest’, een interactieve vrolijke familievoorstelling. Voor oudere kinderen speelt theatergezelschap BonteHond de voorstelling ‘Voor de zekerheid’. Een voorstelling over angst en genotvol griezelen, bang maken en bang gemaakt worden. Over de niet te stillen behoefte aan veiligheid en het ironische verlangen om te bungeejumpen als we eenmaal veilig zijn. Leuk in combinatie met een bezoek aan Fun Forest die speciaal op deze dag de actie Monkey Fun heeft, anderhalf uur klimmen en een pannenkoek bij Buitengewoon Lekker voor € 15,00.

Iedereen kan zich vermaken op Stadslandgoed de Kemphaan!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!