Bijenpraatjes weer van start!

Vanaf dinsdag 3 mei geeft imker Cor Dol weer regelmatig bijenpraatjes op de Kemphaan!

Drink jij graag honing in je thee? Weet je eigenlijk hoe die honing gemaakt wordt, hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Dan zijn de bijenpraatjes iets voor jou! In de maanden mei tot en met augustus kun je imker Cor Dol en zijn bijenvolken regelmatig ontmoeten in de bijenstal van Stad & Natuur op de Kemphaan. Op dinsdag 3 mei van 13.30u is zijn eerste Bijenpraatje weer.

Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren Almeerders dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen?

 

 

 

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! 

De Bijenpraatjes worden gegeven op dinsdag 3 mei, woensdag 15 juni, 20 en 27 juli, 3, 10 en 17 augustus van 13.30 uur tot 15.00 uur. Ook tijdens verschillende evenementen op de Kemphaan is de imker aanwezig om te vertellen over zijn bijen. Op 29 mei tijdens het Lentefeest op de Kemphaan, 10 juli tijdens de landelijke Imkerijdag en tijdens het Zomerfestival op 23, 24 en 25 augustus.

Voor groepen vragen wij te reserveren via educatie@stadennatuur.nl. Voor individuen zijn de bijenpraatjes gratis en voor groepen € 15,00. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!