5e editie Zomerfestival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan

In de laatste week van de zomervakantie hoef je je niet te vervelen. Er is genoeg te doen voor herrieschoppers, creatievelingen en podiumbeesten. Kom 11, 12 of 13 augustus naar De Kemphaan.

Leuker kun je de zomervakantie niet afsluiten dan tijdens het Zomerfestival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan van 11 t/m 13 augustus! Kinderen kunnen van 13-17 uur de dat zij de uitdaging aandurven! Stad & Natuur organiseert dit festival voor stoere kinderen en hun (groot)ouders met avontuurlijke workshops, theater, rap en stokbroodje bakken. Dit jaar staat het festival in het teken van Groen Kampioen! Welke uitdagingen in de natuur moet je gedaan hebben voor je 13e verjaardag? Gratis toegang van de voorstelling en de bijenpraatjes. Voor de workshops en het stokbroodje bakken wordt een materiaalvergoeding gevraagd. De kassa voor het Zomerfestival is geopend vanaf 12.30 uur en staat naast het Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4. Meer informatie? Kijk op www.stadennatuur.nl.

Over een slimme hond en enge bijen
Naast de vele workshops zijn er ook twee gratis activiteiten! Om 15 uur start het magische kindertheater, de Poppenparade. Circushondje FiFi kan tal van kunstjes, maar als zijn baasje een nieuwe act verzint waarbij FiFi moet worden doorgezaagd, gaat hij de boel saboteren. Zijn bijen eng? Helemaal niet. Daarnaast zijn er gratis doorlopend bijenpraatjes. Kom alles te weten over de wonderlijke wereld van de bijen in de bijenstal en ontdek dat bijen helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig.

Over natuur en cultuur: genoeg te doen en te leren
Je kunt per dag twee van de acht stoere workshops kiezen. De herrieschoppers kunnen los gaan op afvalemmers met trommelstokken of een rap maken over de voedselketen, de creatievelingen gaan bijvoorbeeld aan de slag met het bouwen van een kleine droomhut of het kleien van dieren. En de podiumbeesten gaan op pad in het bos met spannende dingen of leren goochelverdwijntrucs. De workshops starten om 13 uur en 14 uur en kosten per workshop 1 strip van Stad & Natuur (€ 2,- p.p. of € 3,- p.p. voor losse kaart). Nieuwsbrieflezers www.groenkampioenalmere.nl ontvangen een leuke kortingsactie.

Over een kampvuur en heb jij wel eens appel gehapt?
De dag wordt afgesloten met stokbroodje bakken boven een echt kampvuur vanaf 16 uur. Maximaal 30 kinderen kunnen hier dagelijks aan meedoen. Als toetje gaan we appelhappen! Kosten hiervoor zijn 1 strip van Stad & Natuur. Op de dag zelf kunt u uw kind hiervoor opgeven bij de kassa. Van te voren reserveren is niet mogelijk.

Organisatie
Kijk voor meer informatie over alle workshops op www.stadennatuur.nl, www.groenkampioenalmere.nl of volg ons op www.facebook.com/stadennatuur

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!