Geniet van Hemelvaart op Stadslandgoed de Kemphaan!

Hemelvaartweekend, een weekend waarop je er echt even tussenuit kan. Daarom vinden er op Stadslandgoed de Kemphaan van 30 mei tot 2 juni leuke activiteiten plaats. Tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Ga tijdens een kanotocht op zoek naar de grote vijf. Vul je kruiden aan tijdens de kruidenwandeling of leer meer over het Waterkasteel door een rondleiding over het bijzondere terrein. Kom jij ook een speciale activiteit beleven?

Wat is er allemaal te doen tijdens de meivakantie?

Rondleiding Waterkasteel

02 juni 2019, 11:30 – 13:00

Je ervaart een tijdreis door middel van vergelijkingen met verhalen van het verleden met leuke anekdotes en dat wij na eeuwen nog steeds organisch een landschap op dezelfde manier inrichten. Je wordt ontvangen met een kopje koffie en een Kasteelgebakje in Kip & Ei restaurant Dubbel-Op, gevestigd in het Waterkasteel de Kemphaan en vervolgens gaat je met een gids het Waterkasteel, de buitenplaats en voorburchten bezoeken.

Deelname door middel van reserveren via: info@waterkasteeldekemphaan.nl of via 0365309977 ( Kip & Ei restaurant Dubbel-Op) De rondleiding inclusief koffie/thee en kasteelgebakje: € 8.5 p.p.

Kanotocht: de grote vijf met Bever

01 juni 2019, 17:00 – 22:00

Kom speuren naar de bever in de Stadsbossen van Almere. In samenwerking met Bever organiseert Staatsbosbeheer een kanotocht van 10 km door het Almeerderhout. Met driepersoons kano’s vaar je door het prachtige afwisselende Almeerderhout, het leefgebied van de bever. Je gaat onderweg op zoek naar beversporen en beverburchten. Hopelijk krijg je ook de bever zelf te zien! Een Buitengewone Belevenis…

Natuurlijk zijn er ook andere wilde dieren in dit gebied die hun sporen achter laten. De gids vertelt je er meer over. Halverwege de tocht geniet je van een warm picknickdiner. Stap ook in voor deze sportieve tocht. Meer informatie…

Voel en beleef rondleiding in Almere Jungle

01 juni 2019, 15:00 – 16:00

Altijd al dichter bij onze dieren willen komen? Meer willen weten over onze dieren en Almere Jungle zelf?
Ga dan mee met onze dierverzorger die je meeneemt zowel voor als achter de schermen en onderweg dieren van wel van heel dicht bij laat zien! De rondleiding duurt gemiddeld een uur zorg ervoor dat je het liefst al een kwartier van te voren ja kaartje hebt gekocht bij ons aan de entree kassa.

De toeslag voor de rondleiding is €2.50 naast de toegangsprijs. De rondleiding gaat door vanaf 5 personen. Meer informatie…

Natuurcamping de Kemphaan

Kamperen op de Kemphaan

Hemelvaartweekend is het perfecte weekend om er lekker een weekendje tussenuit te gaan. Het hoeft niet ver, je kan zelfs een of twee nachten op de Kemphaan overnachten. Op deze natuurcamping kies je zelf het verblijf wat bij jou past. Boek jij een heerlijke kampeerbungalow, neem je zelf je tentje mee of overnacht je in een tipi of zelfs een brandweerauto? Hier op de camping kan het allemaal! Meer informatie…

Biologische Boerenmarkt

01 juni 2019, 09:30 – 13:00

Iedere zaterdag kun je tussen 9.30 – 13.00 uur naar de biologische boerenmarkt in de grote schuur van de Stadsboerderij op stadslandgoed de Kemphaan.

Je kunt er terecht voor de lekkerste, verse biologische producten: brood, seizoensgroente, zuivel en vlees. Maar ook voor biologische schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten en bloemen. De beste gelegenheid om gezond en vers inkopen te doen. De enige biologische markt in Nederland waar het ook met regenachtig weer goed toeven is.
Ook kun je even neerploffen op het terras van het Marktcafé van Roos voor bijvoorbeeld een punt huisgemaakte appeltaart.

Beverbusarrangement

02 juni 2019, 12:30 – 14:30

Kom met vrienden of familie genieten van een uitgebreid lunchbuffet in restaurant Buitengewoon Lekker. Na het buffet maakt u met de beverbus een prachtige rit over het Landgoed en door de Almeerse bossen. Meer informatie…

Kruidenwandeling

02 juni 2019, 13:30 – 15:00

Ontdek kruiden en hun werking tijdens een kruidenwandeling in het Almeerderhout. Gitte de Haas, gespecialiseerd in de werking van kruiden, neemt je mee in de wereld van de geneeskunst van vroegere tijden. Je leert de beginselen van het vak en je ziet waar bepaalde planten voor gebruikt worden en wat je er zelf mee kunt doen op een veilige manier. Het is mogelijk om na de wandeling zelf olie te maken (kosten € 3,00)

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!