Kip & Ei restaurant Dubbel-Op

Kip & Ei restaurant Dubbel-Op met een terras op het water en uitzicht op de AAP-eilanden van stichting AAP! Dat is alleen al een attractie. Maar dan ook nog eens een biologisch broodje eten in de vorm een apenkop met (h)eerlijke en biologische producten maakt de tussenstop op ons terras en restaurant nog aantrekkelijker. Het certificaat Lekker Glutenvrij 2018 geld voor de pannenkoeken, kipproducten, frietjes, sauzen. Glutenvrije broodjes zijn er op aanvraag. Er zijn vele huisgemaakte gerechten zoals bijvoorbeeld Opa’s kippensoep, huisgemaakte kipsaté, de kipgehaktballetjes en Cindy’s taart. Uniek is Dubbel-Op met haar insectengerechten, een proeverij met een uitdaging en zeker lekker.

Doordeweeks is Dubbel-Op de ideale locatie voor groepen en workshops. Een zeer uitgebreide menukaart met bijvoorbeeld: een high tea, Broodje AAPbuffet, BBQen op een overdekt terras, pannenkoekengourmet, pannenkoekkruimelbuffet of een BosTapas arrangement met producten die gerelateerd zijn met alles wat groeit en bloeit in de natuur.

Kip & Ei restaurant Dubbel-Op is een ANWB Gastvrij Plus en VVV-I punt, het parkeren is gratis en er zijn vele combinaties op het stadlandgoed mogelijk voor een compleet dagje weg.

1001 mogelijkheden

Het restaurant beschikt over meer dan 300 zitplaatsen, waarvan 155 zitplaatsen binnen en 150 zitplaatsen op het (overdekte) terras. Dubbel-Op de Kemphaan biedt, naast het restaurant, ook de mogelijkheid een zaal te huren. De catering in deze zaal wordt verzorgd door Dubbel-Op de Kemphaan. In de zaal is standaard Wifi aanwezig. De zaal is te huren voor vergaderingen, familiefeestjes, workshops maar ook voor jouw bruiloftsreceptie. Dubbel-Op is officieel trouwlocatie, dus je kunt zelfs bij ons de plechtigheid plaats laten vinden. Uitjes in groot groepsverband zijn geen enkel probleem, voor grote en kleine feesten op maat ben je bij Dubbel-Op aan het juiste adres.

Broodje AAP

Met een prachtig uitzicht op de AAP-eilanden van stichting AAP genieten van een heerlijke biologische, duurzame lunch. Stichting AAP is voor Dubbel-Op erg belangrijk. De menukaart biedt daarom lekkere Broodjes AAP, waarvan er voor elk verkocht broodje een kleine vergoeding van €0,10 wordt geschonken aan AAP. Deze verse, biologische, lactosevrije broodjes zijn vernoemd naar allerlei aap soorten. Er is inmiddels al €2.000,- aan de stichting geschonken!

Uniek

Dubbel-Op werkt met E-nummervrije, glutenvrije, lactosevrije, biologische producten die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Het restaurant heeft al vele nominaties in de wacht gesleept, waaronder voor de Flev(f)orel. De Flev(f)orel was verkozen tot beste streekgerecht van Flevoland in 2011. Samen met de Appel de Luxe pannenkoek heeft deze een ereplek gekregen in het kookboek “Proef de smaak van Flevoland”. De naturel pannenkoek kwam in 2007 als beste uit de test van de Consumentenbond. Proef ze nu en kom snel langs op de Kemphaan in Almere en ervaar dat glutenvrij net zo lekker is als een standaard pannenkoek!

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Arrangementen

Naast het smullen van een pannenkoek is er bij Dubbel-Op nog veel meer te beleven. Duik met jouw kinderen het bos in en volg de sporen van Kabouters op het Kabouterpad. Wordt jouw kind liever hulpboswachter? Of op schAAPsafari? Ga samen met jouw kinderen op ontdekkingsreis door het landgoed en ontdek de flora en fauna van Almeerderhout. De kosten voor de Kabouter en Hulpboswachter arrangementen bedragen €5,- per kind. De schAAPsafari komt uit op €9.50 per kind. Naast de kinderarrangementen kun je ook gebruik maken van de zakelijke vergaderruimten met uitzicht op de AAP-eilanden.

Pannenkoekparty's

In het zomerseizoen organiseert Dubbel-Op PannenkoekParty’s met o.a. Dirk Scheele, Hakim, Dikkie Dik en Tom Meijer. Laat je kinderen dansen op de swingende kinderliedjes met een heerlijke pannenkoek voor of na de optredens. De optredens vinden plaats op het overdekte theaterplein van Stadslandgoed de Kemphaan. Dirk Scheele heeft zelfs een speciaal lied gemaakt voor het pannenkoekenhuis: ‘Pannenkoekparty’. Elke keer is het weer een groot feest. Houd dus goed alle evenementen in de gaten!

Geen zin in pannenkoeken?

Naast lekkere pannenkoeken kun je bij Dubbel-Op ook genieten van een heerlijke kop Douwe Egberts koffie, een High Tea, Boerenkoffietafels, Broodbuffetten, Borrelgarnituur, Fondue en BBQ. Een ruime keus voor iedereen. Heb je geen tijd om uitgebreid te eten? Dan kun je ook gebruik maken van de take away service.

Natuur en Welzijn

Bij Dubbel-Op staat natuur en welzijn hoog in het vaandel. Het restaurant streeft er naar om zoveel mogelijk regionale- en biologische producten te gebruiken in alle recepten. Het meergranenmeel komt bijvoorbeeld van Korenmolen “De Maagd” te Hulshorst. De kartonnen borden zijn 100% bio-degradable en besparen een heleboel afwasbeurten. De hamburgers en BBQ worsten komen rechtstreeks van de Stadsboerderij. Dit alles is een stuk beter voor het milieu.

De eigenaren achten het van groot belang dat er naast lekker eten ook aan de maatschappij wordt gedacht. Ze hebben onder andere de Stoeptegel Tegen Zinloos Geweld ontwikkeld, 9 zeehonden geadopteerd, De Voedselbank voor Sinterklaas verrast en nog aan veel meer maatschappelijke kwesties bijgedragen. Zij willen dit graag nog jarenlang voortzetten en hun steentje bijdragen.

Adres

Kemphaanpad 8
1358 AC Almere

Openingstijden

maandag t/m donderdag gesloten
vrijdag t/m zondag11.00 – 20.00 uur
Eerste en tweede Paasdag geopend
Hemelvaartsdag geopend
Eerste en tweede Pinksterdag geopend
Tweede Kerstdag geopend

Volg Kip & Ei restaurant Dubbel-Op

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!