Nieuw Festival op Stadslandgoed de Kemphaan // Festival der Zoete Verleidingen

Almere – Er komt een voorjaarseditie van het Festival der Zoete Verleidingen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 april is het drie dagen genieten voor taartenbakkers en zoetekauwen. Er is veel variatie, van huisgebakken taartjes tot bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams. 

Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alles zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires.

Er is ook een uitgebreid activiteitenprogramma. Workshops zoals koken met karamel, serviesgoed stippen, handletteren op gebaksbordjes, een dikke dames schilderij maken en etagères maken van oude serviezen. In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek, Kees Raat, Hidde de Brabander en vele anderen. Ook voor kinderen zijn er bak- en knutselworkshops.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. De taartenbakwedstrijd wordt gejureerd door de Rutger van den Broek (Heel Holland Bakt winnaar 2013 en de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in Drenthe. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Daarnaast is de zomer voor sommige producten niet ideaal. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief.

De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van!

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 april, alle dagen van 10-17 uur. Het adres is Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanpad in Almere. De entree voor volwassenen is € 10,- (vanaf februari vroegboekactie via site € 8,50). Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Bereikbaarheid per OV.

Meer informatie: www.festivalzoet.nl

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!