Modderdag Kemphaan met Modder-Survival

Durf jij vies te worden? Want dat word je op de Modderdag van zondag 28 juni in Almere!

Stad & Natuur heeft in het Zuiderzeespeelbos met een survivalexpert een modder-survival uitgezet voor deze tweede Modderdag. Je baggert door slootjes, tijgert door modderbakken, neemt hindernissen met touwen en balken en eindigt als een waar moddermonster aan het einde van het parcours! Uiteraard mag je je vader of moeder meenemen op het parcours, want die zijn vaak het meest bang om vies te worden! Je bent welkom tussen 12.00 en 16.00 uur in het Zuiderzeespeelbos bij het nieuwe Buitencentrum op Stadslandgoed de Kemphaan.

Ook ga je creatief aan de slag met modder. Bij de workshop van Kleur in natuur maak je met modderverf je eigen schilderij. En bij de dansworkshop van Sil Productions maak je al dansend op een groot wit laken een mooi kunstwerk, met recht een spetterend dansoptreden! Ook is de Wereldwandelaar aanwezig, hij wandelt op een levensgrote aardbol over het terrein. Kleine kinderen kunnen lekker ongedwongen spelen bij het strandje. Hier ligt allerlei speelmateriaal om zandkastelen te bouwen en moddersoep te brouwen.

Stad & Natuur organiseert de Modderdag, omdat het belangrijk is dat kinderen lekker ongedwongen buiten kunnen spelen, vies mogen worden en kunnen ravotten in de natuur. Dus: oude kleren en goed schoeisel aan en op naar de Kemphaan op zondag 28 juni. Na afloop kun je de ergste modder afspoelen bij de natuurdouches die voor de gelegenheid zijn gemaakt.

Kosten:
Voor deelname aan de modder-survival betaal je 1 strip van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 8,00/4 strippen of €3,00 voor een losse strip), de workshops kosten ook 1 strip. Doe je samen met je vader of moeder mee aan de modder-survival, dan betalen jullie 2 strippen, maar zijn de workshops gratis voor het kind. Het spelen op het strandje is gratis.
Wil je er een hele dag van maken, kom dan om 11.00 uur naar de Pannenkoekenparty met voorstelling van Aadje Piraatje van Dubbel-Op. Een echte piraat is immers niet bang om vies te worden!

Meer informatie over de Modderdag: www.stadennatuur.nl
Meer informatie over Aadje Piraatje: www.dubbel-op.nl

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!