Natuurcamping Kemphaan

Contact: info@camping-almere.nl of 06 537 040 75

Openingstijden: van  april tot eind oktober.

Midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van Stadslandgoed de Kemphaan, ligt Natuurcamping de Kemphaan. Een camping geschikt voor jonge gezinnen, oudere echtparen, jonge stellen en groepen die gezamenlijk een leuke periode willen doorbrengen in één van de bijzondere accommodaties. Geniet van een prachtig stukje natuur, maak heerlijke wandelingen of fietstochten over het landgoed en door de aangrenzende bossen. Wil je iets verder weg? Bezoek dan natuurgebieden Horsterwold of de Oostvaardersplassen. Op slechts 10 minuten afstand vind je het centrum van Almere.

Kindvriendelijke camping

De Kemphaan is uiterst geschikt voor kinderen. Op het kampeerterrein hebben de kinderen binnen een mum van tijd vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Zij kunnen zich eindeloos vermaken op de camping zelf of in de aangrenzende bossen. Ondertussen kun je je heerlijk genieten voor de tent of caravan. Ook de verschillende activiteiten van de Kemphaan en partners zijn op loopafstand en daarmee ideaal voor kinderen. Ga bijvoorbeeld naar de Aapeilanden of neem het Dierenvriendjespad.

Bijzonder overnachten

Natuurcamping de Kemphaan is standaard geopend vanaf begin april tot en met eind oktober.  Je kunt op de camping terecht met een eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Je vindt op de camping een verzorgd sanitair gebouw, met een warme douche, stroom op de verschillende kampeerplaatsen en een camperservicepunt om ook jouw vuilwatertank te legen en drinkwatertank te vullen. Geen eigen tent, caravan of camper? Boek dan een overnachting in een huisje of pipowagen!

Faciliteiten

Verdeeld over het terrein staan picknicktafels. Deze kun je gebruiken om ontbijt, lunch of diner te nuttigen. Voor de kinderen bevindt zich een groot speelveld in het midden van het terrein. Een klimrek, trampoline, genoeg speelvermaak. Er is zelfs een kampvuurplaats waar je zelf een fikkie mag maken!

Laat het weer het niet toe om buiten te zijn? Ze hebben een spelletjes/boekenkast. Vervelen zul je je niet. Even alle updates qua social media of je mail checken? Ook kun je gebruikmaken van de WiFi.

WAT JE BIJ ONS KUNT DOEN

Wandel- en Fietsroutes

Door de Stadsbossen van Almere lopen verschillende wandelroutes, van 2 tot wel 5 kilometer. Wandel het Zintuigenpad en ruik, voel, proef en zie de natuur of loop het Natte pad door het Cirkelbos langs de Gooimeerbeek. Ook heb je hier verschillende doe-routes speciaal voor de kinderen. Loop het Kabouterpad met je kinderen of kleinkinderen als een echte kabouter met een puntmuts en rode wangen. En haal natuurlijk de knapzak met iets lekkers op bij Buitencentrum Almeerderhout.

Aapeilanden

Stichting AAP heeft op Stadslandgoed de Kemphaan een opvangcentrum voor apen en andere exotische zoogdieren. Deze zijn illegaal verhandeld, als zoogdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. Je vindt hier onder andere mantelbavianen, groene bavianen en berberapen. Ga snel een dagje aapjes kijken bij de aapeilanden van Stichting AAP of volg een rondleiding in het opvangcentrum.

Fun Forest Almere

Ga een dagje klimmen met de kinderen in Fun Forest Almere. Dit klimparadijs vind je op nog geen 5 minuten lopen van de natuurcamping. Fun Forest is het grootste klimpark met de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. Tijdens het klimmen en tokkelen zie je zelfs de aapeilanden van Stichting AAP. Er zijn verschillende parcoursen voor zowel kinderen als volwassenen met bijbehorende moeilijkheidsgraad. Lees verder…

Hoe ziet natuurcamping de Kemphaan eruit?

Je wilt natuurlijk zien hoe de camping eruit ziet waar jij je vakantie door gaat brengen. Krijg een impressie door onze plattegrond te bekijken en zoek jouw perfecte staplek uit. Daarna wil je gelijk jouw vakantie boeken bij de Kemphaan!

Benieuwd hoe dit parkachtige terrein er écht uit ziet, en hoe ruimschoots de kampeerplaatsen daadwerkelijk zijn? Klik dan hier! Of verken de omgeving vast virtueel!

Adres

Kemphaanpad 5
1358 AC Almere

Openingstijden

van maart t/m oktober

Volg Natuurcamping de Kemphaan

Ga naar de website
Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!