Deze vakantie kun jij een echte bosbouwvakker worden. Zo noemen we de mol, de bever, de vleermuis, de vos, de specht en de ree en jij kunt van alles over deze dieren leren door opdrachtjes te doen en te speuren naar hun sporen! 

Het bos is de woonplek van allerlei dieren. Van de kleinste insecten tot de grootste zoogdieren. Ze wonen in holen, nesten, gangen, burchten of hopen. Bij Stad & Natuur leer je hoe ze hun bijzondere huizen bouwen. Wie woont er allemaal in het bos van de Kemphaan, welke planten en dieren kom je tegen? Je begint in ons lokaal op de Kemphaan, Kemphaanstraat 1,  waar een expositie is ingericht voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 (onderverdeeld in onderbouw- en bovenbouw). Maar je gaat ook naar buiten met de speurtocht speuren naar sporen.

Een echte bosbouwvakker word je door allerlei opdrachten te doen en die bij te houden in je eigen paspoort.  Je koopt dit paspoort vooraf bij een van de medewerkers van Stad & Natuur. Hier hoort ook een speurtocht bij, die je bij ons kunt lenen en na afloop weer terugbrengt. 

Let op: deze activiteit is elke dinsdag, woensdag en donderdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur geopend. Op donderdagmiddag worden er daarnaast ook nog andere activiteiten georganiseerd met hetzelfde thema. Je kunt dit prima met elkaar combineren voor een leuk middagje uit! De andere activiteiten staan binnenkort ook vermeld in onze activiteitenkalender.

Praktische informatie

Locatie:  Kantoor van Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1, 1358 AD, Almere
Kosten: €2,00 per kind (hiervoor ontvang je een paspoort die je mee naar huis mag nemen)*
Speurtocht: Deze leen je bij ons en breng je na afloop weer terug. De speurtocht is niet los verkrijgbaar.
Wanneer: Tijdens de zomervakantie op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur
Reserveren: Dit is niet nodig. Meld je aan bij een van de medewerkers van Stad & Natuur en ontdek alles over de bosbouwvakkers.

*Mocht je nog een strippenkaart van Stad & Natuur hebben, dan kun je het paspoort ook met een losse strip kopen.

BSO’s kunnen deze activiteit ook doen voor € 2,00 per kind. BSO’s zijn welkom na aanmelding vooraf. Mail ons uiterlijk vrijdag via educatie@stadennatuur.nl met hoeveel kinderen je zou willen komen en op welk tijdstip. Wij kijken dan of dit in te passen is in deze activiteit en laten je weten of het mogelijk is.  

  • 31-08-2023, 13:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!