Kom en doe mee met onze meivakantie activiteit op 2 mei!

Op zoek naar een leuke en leerzame activiteit voor de meivakantie? Kom dan op 2 mei naar Stadslandgoed de Kemphaan en doe mee aan een workshopmiddag rond het thema lente! Van wetenschappelijke experimenten tot een theateroptreden en een creatieve activiteit, er is voor elk wat wils! 

Wat staat er op het programma?

1. Mad Science Workshop ‘Lente’
Een van de seizoenen is de lente. De tijd dat alle planten en bloemen weer tot groei en bloei komen, er jonge dieren worden geboren en we insecten zien krioelen. We bespreken wat alle levende natuur nodig heeft om goed te groeien. Samen gaan we (tuinkers)zaadjes zaaien die de leerlingen daarna goed verzorgen, zodat ze tot groei komen. De dagen daarna kun ze observeren en meten hoeveel de plantjes elke dag groeien…. als ze niet vergeten om ze water te geven!

2. Theatervoorstelling ‘Schaap in het bos’
Schaap Rikkie is anders dan zijn broertjes en zusjes, omdat hij een vacht vol met gekleurde vlekken heeft. Daarom lachen zij hem uit en mag hij nooit meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond.Maar op een dag is Rikkie het zat en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allemaal spannende avonturen. Hij wordt achternagezeten door de wolf, hij wordt uit het water gered door een kikker en hij helpt een vlinder om te leren vliegen.Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terugvindt, is zijn geluk compleet en voelt hij zich thuis.

3. Kleur in Cultuur met Monique Faase – Bloemtak maken
Als je lente zegt, dan zeg je bloeiende bloemen, bomen en planten. Tijdens deze workshop ga je een tak versieren met bloemen. De bloemen maak je zelf van stof of papier. Er liggen takken, maar je mag ook zelf een mooie tak meenemen natuurlijk!

Hoe kan ik meedoen?

We raden je aan vooraf te reserveren via de website van Stad & Natuur, er zijn een beperkt aantal plekken.
Mis deze kans niet om jezelf of je kinderen te vermaken en tegelijkertijd iets nieuws te leren! We hopen je te zien op 2 mei op de Kemphaan voor een dag vol plezier en ontdekkingen.

  • 02-05-2024, 13:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!