Een dag vol lenteactiviteiten op Stadslandgoed de Kemphaan in de meivakantie.

Op 4 mei van 13:00 – 16:00 uur organiseert Stad & Natuur de lentedag op Stadslandgoed de Kemphaan. Deze middag vol activiteiten staat in het teken van de lente. 

Maak een bloemenkrans
Maak samen met Jet van Kleur in Cultuur een bloemenkrans. Bijvoorbeeld voor in je haar, op je hoed of voor aan de muur.  We maken voor deze workshop gebruiken van natuurlijk materialen van het landgoed. Deze activiteit is doorlopend en kost €2,- per persoon. Het kan zijn dat bij drukte gevraagd wordt om even te wachten.

Bijenpraatjes
Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over bijen en hun werk. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt? En hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Onze imkers weten er van alles over en delen dit graag met je! Meer informatie vind je op de website.

Bijenkaarsjes rollen
Wil je creatief aan de slag? Dan kun je je eigen bijenkaarsje rollen. Deze komt op een houten boomschijfje te staan. De kaars ruikt heerlijk naar bijenwas. Dit kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal.
De activiteit is doorlopend je kan bijenkaarsjes rollen tussen 13:00 -15:00 uur. Het kan zijn dat je bij drukte even moet wachten tot er weer plek is.

Op expeditie met de (B)uitenweter
In het zintuigenbos op Stadslandgoed de Kemphaan hebben we voor ieder zintuig een boskamer ingericht. De Buiten(w)eter neemt je mee het bos in om de wereld van de zintuigen te ontdekken. Deze activiteit is op reservering. Reserveren kan hier.

Zaadbommen maken met Colette
Vrolijk je tuin of je straat op met deze zaadbom. Met aarde en bloemzaadjes kneed jij je eigen zaadbom, die je vervolgens zelf ergens kunt neerleggen. En dan is het wachten op de zaadjes die uitkomen en gaan bloeien! Reserveren van deze workshop kan via de knop ‘Kies Tickets’ rechts bovenin op deze pagina. 

Theater voorstelling “Hap, slik, weg”
Rupsje kruipt uit zijn ei en heeft meteen honger. Blaadjes en een appel vindt hij mjammie! Maar de kaas van Muis is jakkiebah!

“Die is lekker”,  kraait Sjakie de Zeemeeuw.
Wil hij Rupsje opeten?
Oei, oei, oei, hoe zal dit aflopen?

Hap slik weg is een vrolijke voorstelling met poppen en objecten die gaat over vriendschapen over wat je wel en niet lust. Geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

Voor de voorstelling kan je reserveren via de knop ‘Kies Tickets’ rechtsboven in op deze pagina. **Let op reserveren is voor zowel ouder als kind. 

BSO’s en andere groepen vragen wij te reserveren via winkel@stadennatuur.nl. 

  • 04-05-2023, 13:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!