Deze middag kom je op de Kemphaan helemaal in de kerstsfeer. Stad & Natuur Almere en Staatsbosbeheer/Buitencentrum Almeerderhout organiseren deze dag allerlei activiteiten.

Bij Stad & Natuur, 14.00 - 19.00 uur: Bezoek de levende kerststal in de schaapskooi, uitgevoerd door Theaterschool Almere. Buiten de schaapskooi zingt een Dickenskoortje mooie Christmas Carols. Ook kun je je eigen creatieve kerstcreatie maken in en om het gebouw van Stad & Natuur. Ook kun je afwisselend genieten van dans en toneel. En een lekker stokbroodje bakken boven een houtvuurtje. Kaartjes voor de kerststal kun je hier online reserveren, workshops kun je ter plekke een kaartje voor kopen (vol=vol), de workshops kosten 2 strippen (5 strippen € 5,00) of los € 3,00.

Bij Staatsbosbeheer/Buitencentrum Almeerderhout, 17.00 - 21.00 uur: Op zaterdagavond ben je van harte welkom op de traditionele kaarsjeswandeling over stadslandgoed de Kemphaan. Je wandelt op eigen gelegenheid een route welke door kaarsjes wordt verlicht. Deze route is twee kilometer lang. Op een mooie locatie in het bos staat de boswachter op je te wachten. Hier wordt, tegen inlevering van een deelnamebewijs, warme chocolademelk of glühwein met wat lekkers voor jou geserveerd. Geniet bij het kampvuur van deze bijzonder sfeervolle avond. Voor ouders met kinderen wordt het nog leuker als de kinderen vooraf zelf een lampion komen maken en hiermee op stap gaan! Reserveer je kaartjes online, je kunt starten vanaf 17.00 en vanaf 19.00 uur, als je om 17.00 uur start kun je eerst een lampion knutselen. Reserveer hier.

De innerlijke mensch... Uiteraard zijn beide restaurants op de Kemphaan (Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op en Buitengewoonlekker) deze dag geopend!

17/12/2016

Contactinformatie
Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!