Staatsbosbeheer, IVN Almere en Stad & Natuur Almere organiseren een Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan. Op deze dag staat een dunning van het bos in de IVN Bomentuin en het verwerken van hout centraal (dit is gelegen naast de Bridge of Life/Buitencentrum Almeerderhout).

De kleigrond in Almere zorgt ervoor dat bomen in Almere veel sneller groeien dan in andere delen van het land. Door de snelle groei en de leeftijd van de bomen vinden er nu dunningen plaats. In de IVN Bomentuin zijn een vijftal bomen die weg gehaald zullen worden om andere bomen meer de ruimte te geven. De bomen zullen met een motorzaag omgehaald worden en vervolgens op 26 november met een prachtig paard naar de rand van het terrein gesleept worden. Één trekpaard en een begeleider komen naar Almere om het publiek te vertellen en te tonen hoe deze manier van houtoogsten in zijn werk gaat. Voorafgaand aan de demonstratie geeft de boswachter een bomenpraatje: hij vertelt over de bomen die er staan, waarom de bomen weggaan en over de essentaksterfte die ook de essen in Almeerderhout heeft getroffen.

Ook zijn er voor de bezoekers nog leuke workshops en demonstraties. Zo knutselen de kinderen bij de kunstbus met hout. De Houthakkersgilde van Staatsbosbeheer geeft een demonstratie houtkloven. Misschien mag jij het ook wel even proberen! Natuurlijk is er vandaag ook haardhout te koop. De workshops en de demonstraties zijn gratis.

Kijk voor meer informatie over het programma op onze website.

  • 26-11-2017, 13:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat 1
1358AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 0365475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!