Stad & Natuur nodigt iedereen met en zonder beperking uit voor een flinke portie buitenlol op zondagmiddag 16 april van 12.00 tot 16.00 uur op de Kemphaan. Een festival met allemaal speciale activiteiten voor je zintuigen, speuren als een heuse natuurdetective, circus workshops, een kindertheater en oud-Hollandse spelletjes.   

Voelen, horen, proeven, ruiken en zien In het zintuigenbos tegenover het hoofdgebouw van Stad & Natuur is bij elke zintuigenkamer een speciale activiteit voor je zintuigen. Zo is er een voeltafel waar natuurlijke producten verstopt zijn onder een doek. Kun jij voelen wat er allemaal onder ligt? Bij de verhalenverteller hoor je een prachtig verhaal over het bos en buitenlol! Ontdek vervolgens de wereld van proeven met de proef-proefjes. Welke smaken herken jij? En weet jij hoe umami proeft? Of bak je eigen broodje boven een kampvuur, leuker en lekkerder wordt het niet! Kom ten slotte tot ontspanning en maak je eigen relaxspray.

Natuurdetective   Dieren eten elkaar op, dat is de natuur. Maar het levert wel zeer interessante ‘moordzaken’  op, die de moeite waard zijn om te onderzoeken! Natuurdetective Jac. P. Struiner gaat je van alles vertellen en laten zien over wat roofdieren eten en hoe ze hun prooi bemachtigen. Vervolgens ga je als juniorspeurder zelf aan de slag met een paar pittige opdrachten om zo een speurdiploma te behalen. Gaat het jou lukken deze dierenmisdaad op te lossen?

Circus workshops  In de schapenweide van Stad & Natuur naast het hoofdgebouw, geeft Circus Kiko verschillende workshops. Ga jij leren jongleren met ballen, ringen, kegels of diabolo’s? Chinese bordjes draaien? Of ga jij liever koorddansen, eenwieleren, op het clownsfietsje of tonlopen? Je kunt het allemaal proberen!

Kindertheater Ook in de schapenweide: een humoristisch en interactief poppentheater voor iedereen vanaf twee jaar. In TokTukTuk maken een trotse haan en een eigenwijze kip de dienst uit! Met een haan die praatjes verkoopt en een kip die haar ei kwijt wil aan het publiek… 

Picknickgelegenheid met oud-Hollandse spelletjes  Onder de appelbomen naast het hoofdgebouw van Stad & Natuur is plek om heerlijk plaats te nemen aan de picknicktafels en oud-Hollandse spelletjes te spelen! 

Praktisch Toegang tot het evenemententerrein is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strip van een strippenkaart (€6,00 voor 4 strippen, ter plekke te koop).  

  • 16-04-2023, 12:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!