Kom naar Buitenlol in Almere: Waar elk kind samen speelt!

Zondag 21 april, 12:00 – 16:00 uur op de Kemphaan, Kemphaanstraat 1.

Stad & Natuur Almere nodigt alle kinderen, met en zonder beperking, uit om de natuur in te duiken tijdens Buitenlol; een middag vol vermaak, ontdekking, en gezamenlijk plezier. In de vrije natuur vinden we de perfecte omgeving voor elk kind om te ontspannen en plezier te hebben. De natuurlijke setting biedt een kalmerende, ontprikkelende omgeving met lage geluidsniveaus en veel ruimte om te ontdekken. Dit evenement benadrukt het belang van samen spelen; hier vindt elk kind, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, een passende en leuke activiteit om aan deel te nemen.

Een wereld vol zintuigen & meer

In het Zintuigenbos en daarbuiten zijn de activiteiten niet alleen een genot voor de zintuigen maar ook ontworpen om samen met ouders te genieten. Van ‘geurmemory’ tot proeven wat het bos te bieden heeft en een bijzondere ‘voel’-workshop; elke activiteit is een kans om samen met je kind te leren, te lachen en te genieten.

Circusplezier & Samenwerking

Met Circus Kiko als je gids, ontdek je de wereld van het circus op de schapenweide. Jongleren, koorddansen, en zelfs eenwieleren; elke workshop nodigt uit tot samenwerking en plezier met ouders, waardoor onvergetelijke momenten worden gecreëerd.

Waterpret & creativiteit

Samen met Erik Fakkeldij kun je creatief aan de slag met het bouwen van je eigen waterbaan. Een ideale activiteit voor teamwork en volop kliederplezier.

Silent Disco: Dansen in stilte

Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren op de muziek, samen in stilte dansen! Deze unieke ervaring is perfect voor iedereen die van muziek houdt, zonder overweldigd te worden door hard geluid.

Picknick & Oud-Hollandse Spelletjes

Tussen de activiteiten door kun je genieten van een ontspannen picknick en de vreugde van oud-Hollandse spelletjes ervaren onder de appelbomen.

Toegankelijkheid en praktische informatie

We willen dat Buitenlol toegankelijk is voor iedereen:

Toegang: Gratis! Voor sommige workshops vragen we een kleine bijdrage in de vorm van een strippenkaart. Je koopt een strippenkaart met 4 strippen voor €7,50, een losse strip kost €2,50.
Toegankelijkheid: Invalide toilet, invalide parkeerplaatsen, en een verhard pad in het bos.
Workshops: Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Faciliteiten: Helaas is een verschoonruimte voor grote kinderen/volwassenen niet aanwezig. Er is wel een prikkelarme ruimte beschikbaar.

Buitenlol is een feest van samenspel en inclusiviteit, waarbij elk kind de ruimte krijgt om te ontdekken, te leren en vooral veel plezier te hebben. We kijken ernaar uit om jullie op zondag 21 april te verwelkomen voor een onvergetelijke dag vol natuur, spel en verbinding.

  • 21-04-2024, 12:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!