Drink jij graag honing in je thee? Weet je eigenlijk hoe die honing gemaakt wordt, hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Dan zijn de bijenpraatjes iets voor jou! Elke maand t/m augustus komt Cor Dol vertellen over de bijen in de bijenstal bij Stad & Natuur op de Kemphaan.
Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren Almeerders dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? Je komt alles te weten tijdens de Bijenpraatjes!

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus!

De Bijenpraatjes worden gegeven op 12 april, 26 april, 24 mei, 14 juni, 26 juni, 9 juli (tijdens de imkerijdagen), 2 augustus en 9 augustus van 13.30 uur tot 15.00 uur.
Voor groepen vragen wij te reserveren via educatie@stadennatuur.nl. Kosten voor de bijenpraatjes is voor individuen gratis en voor groepen € 15,00. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

  • 28-06-2017, 11:30 - 13:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat 1
1358AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 0365475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!