Bijen zijn ontzettend interessant, slim en nuttig. Helaas gaat het niet zo goed met de bijenstand. Dat is slecht nieuws, want bijen zijn nodig voor de bestuiving. Maar liefst 80% van de eetbare gewassen is hiervan afhankelijk. 

Bijenpraatjes
Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over bijen en hun werk. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt? En hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Onze imkers weten er van alles over en delen dit graag met je!

Rondleiding en demonstratie
Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren jong en oud dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? En waarom word je eigenlijk imker?

Kaarsjes rollen
Wil je ook nog even creatief aan de slag? Dan kun je je eigen bijenkaarsje rollen. Deze komt op een houten boomschijfje te staan. De kaars ruikt heerlijk naar bijenwas. Dit kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal.

Honing:
Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! Als de honing weer voorradig is, kun je deze ook kopen tijdens de bijenpraatjes. 

Praktisch:
Kosten voor de bijenpraatjes:  gratis.

De bijenpraatjes starten om 13.00 uur, 13.40 uur en 14.20 uur. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

Er zijn geen plekken meer beschikbaar voor bso’s.

Kosten voor kaarsjesrollen: €2,00 per kaars.

Kaarsjes rollen is doorlopend. Bij drukte kan gevraagd worden even te wachten.

  • 04-05-2023, 13:00 - 15:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Komm
zusammen!

Erleben Sie die Natur auf Stadslandgoed de Kemphaan!