Drink jij graag honing in je thee? Weet je eigenlijk hoe die honing gemaakt wordt? En hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Onze imkers vertellen er alles over in de bijenstal bij Stad & Natuur op de Kemphaan.

Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren Almeerders dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? En waarom word je eigenlijk imker? Je komt alles te weten tijdens de bijenpraatjes!

Wil je ook nog even creatief aan de slag? Dan kun je je eigen bijenkaarsje rollen. Deze komt op een houten boomschijfje te staan. De kaars ruikt heerlijk naar bijenwas. Dit kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal.

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus!

De bijenpraatjes zijn gratis. Het kaarsjes rollen kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal. De bijenpraatjes en het kaarsjes rollen is doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur. Bij drukte kan gevraagd worden even te wachten. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

Helaas is het momenteel niet mogelijk dat BSO’s de bijenpraatjes bezoeken. 

  • 03-08-2023, 13:00 - 15:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Komm
zusammen!

Erleben Sie die Natur auf Stadslandgoed de Kemphaan!