Oogstfeest op De Stadsboerderij

Op de Stadsboerderij is de oogsttijd begonnen. Het graan, de uien en de erwtjes zijn al van het land. De pompoenen, bietjes, mais en witte kool zijn nog volop aan het groeien;  Het is tijd voor het jaarlijkse Oogstfeest!

 

Oogstfeest op De Stadsboerderij

Op zaterdag 19 september is het zover. Van 9.30 -15.00 uur kan iedereen meegenieten van de oogst en van al het lekkers wat je daarvan kunt maken. Van jam tot hamburgers, van vruchtensap tot pompoensoep.

Cuisine Culinaire kookt met producten van de Stadsboerderij. Ze pakt uit met onder andere bietencarpaccio en gegrild sukadestuk; terwijl je proeft, kun je de bereiding zien en de koks uithoren over hun kookunsten.

Op de Boerenmarkt kun je boodschappen doen voor weer een hele week gezond en lekker eten. Ter gelegenheid van het Oogstfeest zijn er proeverijen, kun je kiezen uit meer dan 10 verschillende pompoensoorten, kun je zien hoe vers appelsap wordt geperst en vertelt de slager alles over eerlijk vlees.

Verse vrije kip, een goede wijn uit de polder of van iets verder weg, de mooiste kleurrijke groentes, unieke geitenkaas, jam van kornoelje of mirabellen, het wordt je aangeboden door de boeren en boerinnen die het zelf geteeld hebben en er dus alles over kunnen vertellen.  Ook de bierbrouwer en de Keuken van het Ongewenste Dier geven hun geheimen prijs.

Cultuur mag niet ontbreken op het Oogstfeest. Natuurlijk is er live-muziek en dit jaar is er een bijzondere muziekvoorstelling van Stadseinder….. in de koeienstal! Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via www.corrosia.nl en aan de staldeur.

Ook kinderen kunnen volop de oogst meebeleven tijdens het Oogstfeest. De crêpes-bakker heeft zijn kraam uitgebreid met een dorsvloer, een zeeftafel en een graanmolen. Hier moet je werken voor je pannenkoek!

Broodjes bakken, appelmoes maken en hazelnootpasta maken van zelf geraapte nootjes, koeienpraatjes luisteren en de grote landbouwmachines van dichtbij bekijken: vandaag ben je zelf boer, bakker en kok tegelijk.

Luister naar de prachtige verhalen van de imker en maak een rondje door de kruidentuin. Kijk mee hoe zuurkool wordt gemaakt en hoe de appeltjes groeien. Beleef het allemaal op het Oogstfeest! Toegang is gratis. Voor meer informatie: www.stadsboerderijalmere.nl 

 

 

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!