Nieuwe boswachter in het Almeerderhout “Lida Blok”

Als nieuwe boswachter publiek in Almere stel ik me graag aan je voor. Mijn naam is Lida Blok. Bekijk hieronder de rest van mijn verhaal.

In Almere startte ik mijn loopbaan als docent ’Oriëntatie op de Natuur’. Daarna coördineerde ik de natuur- en milieu-educatieve voorzieningen van de gemeente  Zoetermeer.  Na 12 jaar verhuisde ik naar Groningen om te gaan werken bij het IVN. Ik werkte veel samen met vrijwilligers en bouwde veel ervaring op met het voortgezet onderwijs.

In Flevoland verwacht ik mijn educatieve achtergrond goed te kunnen gebruiken om weer heel andere samenwerkingen aan te gaan.  In mijn eerste twee maanden heb ik al kennisgemaakt met veel mooie initiatieven, met enthousiaste bewoners en een ambitieuze gemeente Almere. Ook maakte ik al kennis met  enthousiaste vrijwilligers  die helpen bij educatie, voorlichting en beheer.

De stadsbossen van Almere zijn een prachtige plek om te werken als je van mensen én natuur houdt.  De natuur is verrassend afwisselend  en ligt zo dicht bij de stad dat bewoners niet ver weg hoeven om dat moois zelf te beleven.  Zo  werd ik het afgelopen weekend verrast door verse vraatsporen van bevers midden op het Landgoed De kemphaan. Ik kom je graag tegen in de bossen van Almere!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!