Kom in de kerstsfeer op de Kemphaan

Al in de kerstsfeer? Dat gaat zeker gebeuren op de Kemphaan, waar Stad & Natuur en Staatsbosbeheer het sfeervolle Kerstfestival organiseren. Zaterdag 17 december is er voor jong en oud van alles te doen en te zien op het Stadslandgoed. Kerstgevoel gegarandeerd!

Bezoek de levende kerststal in de Schaapskooi, een prachtig schouwspel uitgevoerd door Theaterschool Almere. Buiten de Schaapskooi zingt een authentiek Dickenskoortje mooie Christmas Carols. Maak je eigen creatieve kerstdecoratie in een van de workshops en geniet van dans- en toneelvoorstellingen. Het hele gezin kan kerstliederen meezingen in de ‘sing-a-long’ met Daniel van der Zee. En daarna lekker opwarmen bij het kampvuur waar je je eigen verse stokbroodje kunt bakken. Kaartjes voor de kerststal kun je online reserveren op www.stadennatuur.nl, voor de workshops koop je ter plekke een kaartje.

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in het Buitencentrum Almeerderhout voor de traditionele kaarsjeswandeling: je wandelt op eigen gelegenheid een route van 2 kilometer door het bos die alleen door kaarsjes wordt verlicht. Op een mooie locatie in het bos serveert de boswachter warme chocolademelk of glühwein met wat lekkers. Geniet bij het kampvuur van de sprookjesachtige omgeving. Kinderen kunnen van te voren een lampion maken en daarmee het bos in gaan, dat maakt de wandeling nog mooier! Reserveer je kaartjes online, je kunt starten vanaf 17u en vanaf 19u, als je om 17u start kun je eerst een lampion knutselen: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/stadsbossen-almere/kaarsjeswandeling-stadslandgoed-de-kemphaan Gezien het seizoen adviseren wij stevige wandelschoenen aan te trekken, de paden kunnen modderig zijn.

Uiteraard zijn beide restaurants op de Kemphaan (Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op en Buitengewoonlekker) deze dag geopend en ook bij het gebouw van Stad & Natuur is een cateringpunt!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!