Kaartverkoop zomervoorstelling ‘Vijand van het volk’ van start

De kaartverkoop van de nieuwe zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia gaat op 1 mei van start. Deze zomer speelt Suburbia ‘Vijand van het volk’ van Henrik Ibsen. Een toneelstuk dat zich afspeelt in een kleine stad, waar een arts ontdekt dat het water in het plaatselijke kuuroord vergiftigd is.

Voorafgaand aan de zomervoorstelling wordt weer een driegangendiner geserveerd, waarmee het een compleet avondje uit wordt op Stadslandgoed de Kemphaan. De voorstelling is te zien van 15 juni t/m 23 juli 2016.

De bewoners van een kleine stad dromen van rijkdom en voorspoed nu er een bron met heilzaam water is ontdekt. Laat de kuurgasten maar komen! Iederéén zal er beter van worden. Aan die droom dreigt een einde te komen als huisarts Thomas Stockmann gif ontdekt in het geneeskrachtige water. Journalisten en invloedrijke burgers kiezen de kant van de arts. Maar zijn broer Peter, wethouder in het stadje, heeft zo zijn bedenkingen.

Deze zomervoorstelling van Henrik Ibsen is wrang, geestig en bovenal razend actueel. Een sociale komedie over corruptie en milieuvervuiling, én over de zwaktes van onze democratie, waarin de kloof tussen burgers en politici almaar groter wordt.

De voorstelling wordt gespeeld door: Xander van Vledder (Willem Ruis, de show van zijn leven, Don Carlos en dit najaar in de VPRO-serie De Maatschap), Justus van Dillen (Don Carlos, vorig jaar in Suburbia’s Judas), Hanne Arendzen (Eline Vere, AVROTROS-serie RAMSES), Ruben Brinkman (Hij gelooft in mij, De Tweeling, BNN-serie Feuten), Ad Knippels (The sound of music en dit seizoen in Amandla! Mandela), Titus Boonstra (Suburbia’s Antigone, BNN-serie Van God Los) en Sebas Berman (student Toneelacademie Maastricht).

Vijand van het volk
Speelperiode: 15 juni t/m 23 juli 2016
Première: 24 juni 2016
Locatie: Stadslandgoed de Kemphaan, Almere

Meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!