Fun Forest opent weer op 19 maart!

Op zaterdag 19 maart opent Fun Forest het 10e klimseizoen met een VIP openingsdag bij haar klimparken in het Amsterdamse Bos, de Kemphaan (Almeerderhout), het Rotterdamse Kralingse Bos en Klein Zwitserland in het Venlose Tegelen.

Fun Forest staat al een decennium lang bekend om de actieve, fun, en vooral veilige beleving van de natuur nét buiten de stad. In de klimparken, met parcoursen en obstakels van verschillende hoogte en moeilijkheidsgraad, kan er geklommen worden in de bomen van de mooiste bossen van Nederland. Een unieke ervaring voor gezinnen, kinderfeestjes, schoolreisjes, vriendengroepen, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes. Jong en oud, beginnend en gevorderd, kunnen de boom in!

In Tegelen begon het allemaal 10 jaar geleden. Daar opende, destijds het eerste klimpark van Nederland, naast Speelpark Klein Zwitserland. Inmiddels is dit klimpark, met 9 parcoursen en ruim 120 spectaculaire onderdelen, uitgegroeid tot het meest uitdagende klimpark van Nederland. Zo vond ook de ANWB, want Fun Forest Venlo is genomineerd als “Leukste uitje van Limburg 2016”! Het klimpark is een leuke (mid)dagbesteding voor gezinnen die zich op één van de vakantieparken in Limburg bevinden, maar blijft natuurlijk ook leuk voor gezinnen en groepen vanuit en rondom Venlo.

In 2009 opende Fun Forest een klimpark in het Amsterdamse Bos; een originele plek die toegankelijk is voor toeristen vanuit het stadscentrum van Amsterdam, maar ook voor gezinnen, kinderen, scholen en verenigingen vanuit de omliggende regio (Noord-Holland).

2013 was het jaar van de uitbreiding. Fun Forest op stadslandgoed de Kemphaan (Almeerderhout) en in het Rotterdamse Kralingse Bos. Het klimpark in Almere is het grootste klimpark van Nederland en heeft de meeste en langste tokkelbanen. Door de unieke ligging, aan de plas, van Fun Forest Rotterdam is dit klimpark, behalve voor klimmen, ook geschikt voor teambuildingsactiviteiten, stand up paddle boarden of een lunch, diner of borrel op het terras. Ideaal voor groepen!

 

 

 

Naast de vier klimparken heeft Fun Forest in Amsterdam en Rotterdam een eigen horeca gelegenheid, de BOSS Kitchen. Dit is tevens een leeromgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ongeveer 10% van het personeel bij Fun Forest heeft namelijk een bijzonder verhaal; de één is autistisch, de ander had ‘veel gedoe’ in het verleden en weer een ander heeft door omstandigheden zijn of haar school niet afgemaakt. Ga zo maar door. Door de komst van de BOSS Kitchen kunnen nog meer mensen bij Fun Forest komen leren en werken. Fun Forest biedt daarom niet alleen haar bezoekers een te gekke en unieke ervaring, maar ook haar personeel!

Daarnaast heeft Fun Forest het sociaal-maatschappelijke ideaal om in haar direct omgeving, maar ook elders op de wereld wat terug te doen voor mens en natuur. Dit doet Fun Forest middels haar Foundation. Zo worden er jaarlijks honderden klimkaarten weggegeven aan mensen die zich inzetten voor de maatschappij en werden eind 2015 de eerste 2.5000 bomen geplant in Costa Rica en Afrika met het Save & Plant a Tree project. Zonder de donaties van de bezoekers was dit nooit gelukt!

Om het 10 jarig bestaan van Fun Forest te vieren, ontvangen bezoekers, personeel en pers een uitnodiging voor de VIP opening. Zo zijn bijvoorbeeld gezinnen, opa’s en oma’s, ouders en kinderen van harte welkom om op zaterdag 19 maart 3 uur te komen klimmen (starttijden 12.00, 12.30 en 13.00 uur) Uiteraard wordt er, buiten een fantastische eerste klimbeleving in 2016, ook voor wat leuke extra’s gezorgd.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!